Planen: Värva Isak – vill inte ha honom

Alexander Isak.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Erling Haaland.
Foto: TIMGROOTHUIS / WITTERS BILDBYRÅN

Alexander Isaks EM-premiär gav eko i fotbollsvärlden. 

Då hoppas Borussia Dortmund på succé i mästerskapet för att utnyttja sin återköpsklausul i sommar och sälja honom dyrt, rapporterar Eurosport.

Det mesta tyder på att Borussia Dortmund säljer Erling Braut Haaland i sommar. Storklubbar som Real Madrid, Manchester United, Liverpool och Manchester City har anmält intresse. City uppges vara en av klubbarna som är allra mest intresserat av att värva norrmannen eftersom att Sergio Agüero lämnat för Barcelona och således finns en lucka att fylla.

Hyllades efter insatsen

Haaland ersatte just Isak i Borussia Dortmund när svensken såldes till Real Sociedad och den gångna säsongen noterades Isak för 17 mål på 34 matcher i La Liga. Tyska Kicker har tidigare rapporterat att Dortmund har rätt att köpa tillbaka svensken för 300 miljoner kronor.

Isak har fått en stark start på EM och insatsen i Sevilla gav eko i Fotbollseuropa. Den tidigare storspelaren Marco van Basten hyllades svensken i nederländsk tv.

– Alexander Isak är smidig, snabbfotad, intelligent, listig och Sveriges överlägset farligaste spelare. Han spelar gatufotboll och är ljuvlig att se, säger han i tv-kanalen NOS

Det har under året rapporterats att den tyska klubben vill värva tillbaka Isak - om Haaland lämnar i sommar - och enligt tyska Kicker har Dortmund en återköpsklausul på svensken som ligger på omkring 300 miljoner kronor.

Då kan Isak återvända

Eurosports expert Marc Hlusiak tror att Dortmund kan överväga att värva tillbaka Isak om han fortsätter att göra ett starkt EM och att marknadsvärdet stiger.

– Jag ser inte Isak återvända till Dortmund. Dortmunds vill behålla Haaland ytterligare en säsong, efter att ha kvalificerat sig för Champions League, och kan tänka sig att sälja honom först om ett år, framför allt när Sancho ser ut att lämna klubben i sommar, säger han.

Hlusiak fortsätter:

– Isak vill inte återvända till Dortmund och Dortmund vill inte värva tillbaka Isak. Enda chansen till en återkomst är att Isak gör ett starkt EM och att hans marknadsvärde stiger över de 300 miljoner kronor som Dortmund har rätt att köpa tillbaka honom för. Då kan klubben överväga att värva tillbaka honom för att sedan sälja honom dyrt direkt.