Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Pinsamt – den största överraskningen i EM”

Foto: CARL RECINE / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Ett mål framåt och ingen Jadon Sancho på planen.

Englands förbundskapten Gareth Southgate har överraskat de flesta fotbollsexperterna i EM:s två första matcher.

– Att han inte har spelat för England är den största överraskningen i EM för mig, säger den norske experten Eivind Bisgaard Sundet till Nettavisen.

Jadon Sancho var inte ens uttagen i truppen till Englands EM-premiär mot Kroatien.

Sedan fick han sitta på bänken i hela matchen mot Skottland och inför den avslutande gruppspelsmatchen mot Tjeckien får förbundskaptenen Gareth Southgate kritik.

Flera röster höjs för att Jadon Sancho nu ska få ta hand om platsen på högerkanten.

– Sancho borde absolut starta mot Tjeckien, det råder det inget tvivel om. Han borde även ha startat i den förra matchen mot Skottland, säger den tidigare skotske landslagsspelaren Steve Nicol i ESPN:s studio.

Den tidigare Premier League-spelaren Don Hutchinson lägger till:

– Han är i toppform och det han levererar på planen ibland är helt otroligt. Han får inte spela för att tränaren är konservativ. Det är pinsamt.

Jadon Sancho stöttas av experterna

Jadon Sancho, född år 2000, är bara 21 år men har redan gjort avtryck i fotbollsvärlden. På sina 92 seriematcher med Borussia Dortmund har han gjort 37 mål och han jagas dessutom av Manchester United som är redo att spendera upp emot en miljard kronor för att få till en affär.

England har gjort ett mål på två matcher hittills i EM och den norske fotbollsexperten Nils Johan Semb förstår inte Gareth Southgates resonemang. 

– Sancho är i superform. Det är helt otroligt att han inte ens var med i truppen i den första matchen, säger Semb till Nettavisen.

”All statistik talar för Sancho”

Hans norske expertkollega Eivind Bisgaard Sundet håller med och menar att England verkligen saknade en spelare som Sancho i matchen mot Skottland.

– Att han inte har spelat för England är den största överraskningen i EM för mig eftersom han är så fantastiskt bra. All statistik talar för Sancho. Rollen han hade i slutet av säsongen, med två mål i cupfinalen och glittrande spel i Champions League och Bundesliga visar att han är en otroligt bra spelare. Att inte England har användning för Sancho är otroligt, säger Bisgaard Sundet till Nettavisen.

England ligger på andra plats i grupp D med fyra poäng. Laget är klart för åttondelsfinal men måste vinna mot Tjeckien under tisdagskvällen för att vinna gruppen.