Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Pekas ut som helhylle – nu svarar Kanté själv

Foto: J E E/SIPA/SHUTTERSTOCK / J E E/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: DAVID RAMOS / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Frankrikes stjärna N'Golo Kanté är världens trevligaste och mest ödmjuka fotbollspelare.

Eller?

– Den där bilden är lite förskönad, säger fransmannen själv.

N'Golo Kanté kliver in i sommarens EM-slutspel som en av de största stjärnorna i det franska landslaget. Mittfältaren vann nyligen Champions League med Chelsea och var en nyckelspelare när fransoserna blev världsmästare för tre år sedan.

Det har onekligen gått snabbt för mittfältsmotorn som för sex år sedan spelade för Caen i den franska andraligan. Det var där som bilden av Kanté som både en bra fotbollsspelare, men framför allt en väldigt fin medmänniska, började formas.

– N'Golo har det största av hjärtan. Han är en sorts person som egentligen inte finns längre inom fotbollen, har hans tidigare lagkamrat Felipe Saad berättat för Uol Sports. 

”Går inte att låta bli att älska”

2015 flyttade Kanté till England och Leicester. Där tog hans karriär fart på allvar med Premier League-titeln året efter och flytten till Chelsea. Samtidigt fortsatte bilden av fransmannen som en helylle kille att utvecklas.

Engelsk press har rapporterat att Kanté ätit middag hemma hos en supporter och trots sin höga lön valt att köra en Mini Cooper. Sajten Sport Bible summerar själva den allmänna bilden av mittfältaren:

”Han har blivit en spelare som inte ens motståndarnas supportrar kan låta bli att älska på grund av hur äkta och oskyldig han är”. 

N'Golo Kantés svar: ”Blir förstorat”

På en presskonferens inför fotbolls-EM lyckas N'Golo Kanté till och med vara ödmjuk när han får frågan om hur ödmjuk han är.

– Den där bilden är lite förskönad. I slutändan är jag bara en vanlig kille, en spelare som alla andra, säger fransmannen och fortsätter:

– Såklart är jag trevlig och snäll, men inte mer än någon annan. Jag känner att det ibland blir förstorat och så ska det inte behöva vara. Men det är sant att jag gillar att komma bra överens med lagkamrater och folk jag träffar på gatan.

Paul Pogba: ”Han fuskar väldigt mycket”

Samtidigt försöker landslagskollegan Paul Pogba slå hål på myten om Kanté som en perfekt person. Enligt Manchester United-stjärnan fuskar Kanté mer än gärna när han spelar spel.

– Han fuskar väldigt mycket under kortspel. Han säger själv att han inte fuskar, men sanningen är att han gör det, säger Pogba med ett skratt. 

– Men det är okej. Man måste bara älska honom! Du kan inte hata honom, det är omöjligt.

Frankrike har lottats i en tuff grupp i EM och ställs mot Tyskland, Portugal och Ungern. Laget inleder sitt gruppspel mot Tyskland den 15:e juni.