Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny klubb ger sig in i jakten på Quaison

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Robin Quasions kontrakt med Mainz går ut i sommar.

Roma har uppgetts vara intresserade och nu skriver Tuttomercatoweb att även ligakonkurrenten Fiorentina fått upp ögonen för svensken.

Mainz säkrade nytt kontrat i Bundesliga efter en tuff start på säsongen. 

I januari sparkade klubben sin tränare och anställde Bo Svensson. Då låg klubben näst sist i tabellen men efter tränarbytet vände det för laget.

Robin Quaison, som var skadad en del under hösten, gjorde totalt sex mål och tre assist i ligan – men i sommar löper anfallarens kontrakt ut. 

I bakgrunden har det länge florerat rykten om ett intresse från italienska storklubben Roma. På fredagen skriver Tuttomercatoweb att även ligakonkurrenten Fiorentina fått upp ögonen och sägs följa situationen kring svensken.

”Bra väder, god mat”

På en presskonferens förra veckan kommenterade huvudpersonen ryktena om Roma.

– Jag har också läst tidningarna men vi får se vad som händer. Jag gillar Italien, det är bra väder och god mat. Det är ett roligt rykte, men vi får se hur mycket sanning det ligger i det, sa Quaison.

Och om det kan bli en förläning med Mainz säger han:

– Vi får se. Vi har pratat lite. Men sen får vi se.

Robin Quaison har tidigare gjort 66 matcher och sju mål i Serie A för Palermo.