Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nu börjar EM-festen: ”Jag är supertaggad!”

Härligt EM-stämning i Malmö: ”Supertaggad”.
Nu börjar fotbolls-EM – och i Sverige är Alexander Isak en av de stora stjärnorna.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

I kväll drar fotbolls-EM äntligen i gång!

Först ut är Turkiet mot Italien och på måndag är det dags för Spanien mot Sverige.

Expressen har varit ute i Sommarsverige och tagit puls på EM-stämning! 

Anna Nilsson, Malmö, 27: ”Jag ser jättemycket fram emot det, det är en sån sommargrej, så det ska bli jättekul”
Foto: Linus Vedmar
Elisa Bryant, 31, Oslo:”Jag är astaggad. EM och VM är som högtider i vårt hem med mycket mat och gäster. Vi ska följa matcherna i London och har precis målat klart en engelsk flagga. Jag tror de tar hem hela mästerskapet.”
Foto: Philip Gadd
Martina Engvall, Malmö, 28: ”Jag är supertaggad! Jag har väntat väldigt länge, sedan vm. Och sedan har man fått stå ut lite med corona och framflyttning och så, så det är jättekul att det äntligen är dags”.
Foto: Linus Vedmar
Stefan Olofsson, 55+, Malmö. ”Jag tycker det ska bli jätteroligt. Fantastiskt, hela festen och att de släpper på lite publik dessutom”.
Foto: Linus Vedmar
Sarah Bryant, 39, Stockholm: ”Jag är väldigt laddad och har längtat jättemycket efter detta i dessa tråkiga tider. Det känns härligt att äntligen få en folkfest. Jag tror helt ärligt att England tar hem det. Sverige går till åttondel och slås ut mot Kroatien”
Foto: Philip Gadd
Samuel Cara Martini, 41, Malmö, som är från Spanien och tvekar en stund innan han tippar på Spanien under den kommande matchen mot Sverige på måndag. ”Det är många nya unga spelare i laget. För första gången har jag inte Spanien som favorit. Som favorit nu har jag frankrike faktiskt, men min dröm är att titta på Sverige mot Spanien i finalen”
Foto: Linus Vedmar
Marcus Öster, 43, Göteborg:”Det ska bli härligt!. Vi har längtat efter det här. Vi kommer se matcherna hemma med kompisar. Sverige går vidare från gruppen tror jag. Det är tråkigt att Zlatan inte är med men det kommer gå bra ändå.”
Foto: Philip Gadd
Alfred Ndossi, 28, och Felix Af Jochnick, 22, Stockholm. Alfred Ndossi: ”Det är klart att det känns bra: solen skiner, vi är i Stockholm och vi får heja på Sverige här nu. Det är inte de som spelar i kväll men ändå. Jag tror att det kommer bli en tuff match på måndag.” Felix Af Jochnick om Italien-Turkiet: ”Det känns jättebra det är en bra atmosfär och det många som är peppade för matchen”.
Foto: Expressen TV

Expressen träffar EM-sugna stockholmare: ”Sverige kommer vinna”

EM är igång och expressen tar tempen i Stockholm.

Svenskarna taggade inför EM: ”Jag ska slaviskt kolla” 

Idag startar fotbolls-EM – så ser stockholmarna på Sveriges chanser.