Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mourinho: ”Måste peta Rashford”

Foto: CLIVE BRUNSKILL / STELLA PICTURES / PA
Foto: SOPA IMAGES / MIKOLAJ BARBANELL / SOPA IMAGES/ SIPA USA

Luke Shaw, 25, kommer från en stark säsong.

Vänsterbacken är högaktuellt för en startplats i Englands EM-premiär mot Kroatien på söndag.

Men José Mourinho, som ofta ratade honom i Manchester United, tycker inte att han platsar.

I stället anser Mourinho att förbundskaptenen Gareth Southgate ska ge Ben Chilwell chansen till vänster i backlinjen.

– Utan att tveka hade jag valt Chilwell. Jag vet att han är van vid en fembacklinje från Chelsea, men han är intelligent, säger den portugisiske tränaren enligt Daily Mail och fortsätter:

– Han är ett offensivt hot, bra i luften och på frisparkar och är stark i försvarsspelet.

”Han måste bli bättre”

Shaw hade det tungt under José Mourinho ledning i Manchester United och placerades ofta på bänken. Portugisen såg att den då 21-årige engelsmannen hade talang, men det saknades fotbollsintelligens för att leverera i på internationell toppnivå. Efter en match 2017: 

– Det var hans kropp där ute, men min hjärna. Han spelade framför mig och jag tog varje beslut åt honom. Han gjorde saker i andra halvlek som en direkt reaktion på det jag sa till honom på planen. Hade han spelat på andra sidan hade han garanterat inte agerat så. Och det är inte möjligt att ha det så på den här nivån. Han måste bli bättre, sa Mourinho på presskonferensen enligt ESPN.

Trots att vänsterbacken är formstark är den portugisiske tränaren alltså inte övertygad.

– Nej. Han har haft en bra säsong och har utvecklats mycket. Men Chilwell är bättre, framför allt med bollen, spelintelligensen och att han behåller lugnet under press, säger Mourinho enligt Daily Mail.  

Rashford svag till höger

Även Shaws klubbkamrat Marcus Rashford ratas i Mourinhos Englandselva. Anfallaren har ofta vänsterkanten som utgångspunkt i Manchester United, men där vill den frispråkige tränaren se Jack Grealish, Aston Villas lagkapten och storstjärna.

– Grealish är given och han är bäst när han får skära in från vänsterkanten. Det gör att jag måste peta Rashford, han kommer inte alls till sin rätt ute till höger.

Mourinhos engelska premiärelva (4-2-3-1): Dean Henderson – Kyle Walker, Tyrone Mings, John Stones, Ben Chilwell – Kalvin Phillips, Declan Rice – Phil Foden, Mason Mount, Jack Grealish – Harry Kane.