Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Märkligt – symbolen för hur fel det blev”

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: NAOMI BAKER / AP TT NYHETSBYRÅN

Azerbajdzjan arrangerar EM – men är inte med.

Kim Källström kritiserar Uefas beslut att arrangera turneringen i olika länder i C Mores studio inför matchen mellan Schweiz och Wales.

– Det blir symbolen för hur fel det här blev, säger Källström.

Det är ett speciellt EM som har inletts över hela Europa.

Turneringen startade med en match på Olympiastadion i Rom men när Schweiz och Wales möter varandra i den andra matchen gör man det på Olympiastadion i Baku.

Det hör inte till vanligheterna att en EM-match spelas i ett land som inte är med i mästerskapet och beslutet kritiserades i C Mores studio inför matchen i Baku.

– Det är en av de stora symbolerna för det här mästerskapet. Det känns märkligt att det spelas fotboll i ett land där inte värdlandet deltar, säger programledaren Gustan Dahlin.

Källström kritisk mot Baku

Experten Kim Källström höll med.

– Det är bara märkligt. Man såg fotbollsfesten som var i Italien i går i Rom. Du får inte alls samma känsla i Baku och tillsammans med Bukarest i Rumänien är det enda stället där det inte finns ett hemmalag. Som du säger blir det symbolen för hur fel det här blev, säger Källström.

Han fortsätter:

– Nu blev det som det blev och vi får göra det bästa av det men det är inte så här ett mästerskap ska spelas. Det ska göras som med det finska tåget med supportrar, att det kokar. Den bilden har man inte riktigt i Baku.

Sverige spelar två av sina sina gruppspelsmatcher i Sankt Petersburg och en mot Spanien som får hemmaplansfördel i Sevilla.