Ser du vad som pågår i bakgrunden?Ser du vad som pågår i bakgrunden?
Ser du vad som pågår i bakgrunden?

Märkliga händelsen: "Dab" i bakgrunden

Publicerad

Nordirland och Tyskland ställde upp för nationalsång inför EM-matchen.

Plötsligt hände något konstigt i bakgrunden.

Pojken vars uppgift var att hålla flaggan - bjöd i stället på en så kallad "dab".

Det började precis som det ska göra inför en fotbollsmatch. Spelarna kliver ut på planen och ställer upp för att sjunga sina respektive nationers nationalsånger.

Men sedan hände något. När det var dags för Nordirlands tur att sjunga för full hals lyckades kameramannen fånga upp en märklig scen bakom de nordirländska spelarna.

Pojken i bakgrunden primära uppgift var att agera flaggbärare i samband med nationalsångerna tillsammans med sina kolleger.

Men helt plötsligt släppte han flaggan och fick för sig att göra något helt annat.

Gjorde en "dab"

Tittarna hann troligtvis inte uppfatta scenerna bakom spelarna som radat upp för nationalsång - men kameramannen missade inte situatioen.

Flaggbäraren bestämde sig för att släppa flaggan vid mittcirkeln - i stället valde han att göra en "dab".

Bara kort efteråt tog han tag i flaggan igen. Men sedan släppte han flaggan för att höja vänsterarmen i skyn med knuten näve.

Varför han valde att göra så är än så länge oklart - men reaktionerna på sociala medier har varit stora.

Flera Twitteranvändare har publicerat klipp där de ställer sig frågan vad pojken egentligen håller på med?

En så kallad dab-dance föddes i USA:s hiphopscen, närmare bestämt Atlanta. Det hela började med att rapgruppen Migo släppte en låt som heter "Look at my Dab" som blev startskottet för fenomenet.

 

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde, sportälskare?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter för en ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag