Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man Citys jättebud på Kane – mitt under EM

Foto: PAUL ELLIS / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/SHUTTERSTOCK / KIERAN MCMANUS/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Harry Kanes framtid i Tottenham är fortsatt oviss. 

Nu kommer första officiella budet – Manchester City. 

PL-mästaren har lagt fram en miljard kronor – som Spurs tackat bestämt nej till. 

Harry Kane, 27, har inte imponerat i EM hittills. Anfallaren, som har öst in mål i Tottenham under säsongen, står på noll gjorda mål på två matcher. I den senaste matchen mot Skottland blev Kane utbytt och därefter fick han ta emot kritik för sina prestationer. 

Det fick Luke Shaw att rida ut till Kanes försvar. Manchester United-spelaren säger att Kane är ”den bästa anfallaren i världen”. 

– Han är en väldigt viktig spelare för oss. Kanske den viktigaste. Det spelar ingen roll vilken nivå han spelar på. Kane är en avgörande spelare för oss. Jag är inte alls orolig för honom, han kommer göra mål snart, säger Shaw. 

Levy nobbade budet

Även förbundskapten Gareth Southgate gick ut och försvarade Kane. Southgate sade att Kane kommer att starta mot Tjeckien på tisdag. 

Mitt i allt detta finns kanske en anledning till Kanes form. För det var under våren som han deklarerade att han vill lämna Tottenham. Vissa menar att han har lagt för stor fokus på framtiden, något som gjorde att hans prestationer med England har dalat.

Nu rapporterar transferexperten Fabrizio Romano att Manchester City har lagt fram ett bud på en miljard kronor. Tottenham, med Daniel Levy, har tackat nej till det. Enligt Romano kommer Kane spela färdigt EM och därefter ta ett beslut om framtiden. I den potentiella affären har Manchester City även erbjudit en spelare som kan gå motsatt håll. Det handlar antingen om Raheem Sterling, Aymeric Laporte eller Gabriel Jesus.

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1406952818141970438