Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Läkaren ber om ursäkt efter orden om Eriksen

Foto: MARCO IACOBUCCI/IPA/SHUTTERSTOCK / MARCO IACOBUCCI/IPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Danmarks spelare bildade en ring runt Christian Eriksen samtidigt som han fick behandling.
Foto: FRIEDEMANN VOGEL / REUTERS BILDBYRÅN
Eriksen har fått lämna sjukhuset.
Foto: MARTIN MEISSNER / AP TT NYHETSBYRÅN

Den tyske läkaren Jens Kleinfeld ber om ursäkt.

Det gör han eftersom han avslöjade Christian Eriksens ord på planen efter hjärtstoppet i matchen mot Finland.

– Det var inte min avsikt att prata om Christian Eriksen, säger läkaren till danska TV2.

Den tyske läkaren Jens Kleinfeld var en av personerna som såg till att Christian Eriksen överlevde efter sitt hjärtstopp.

Efter händelsen pratade han med danska TV2.

– Cirka 30 sekunder efter att vi använt hjärtstartaren öppnade han sina ögon och jag kunde prata med honom. Det var ett mycket rörande ögonblick, sa Kleinfeld och fortsatte:

– Därefter sa han: ”För helvete, jag är bara 29 år gammal”. Då visste jag att hans hjärna inte hade tagit skada och att han var helt och hållet tillbaka.

Ber om ursäkt efter kritiken

Efter att Jens Kleinfeld berättat om Christian Eriksens ord fick han kritik från det danska fotbollsförbundets kommunikationschef Jakob Höyer.

– Det är problematiskt att vi har medlemmar från Uefas medicinska stab, som inte är en del av vår stab, som uttalar sig om det här, sa han till TV2.

Danska fotbollsförbundet hörde också av sig till Uefa och uttryckte sin åsikt om Kleinfelds uttalande och nu har Kleinfeld pratat med TV2 igen. Han beklagar sig och menar att allt handlar om ett missförstånd.

– Det var inte min avsikt att prata om Christian Eriksen, det var bara min avsikt att prata om hur viktigt arbetet med återupplivning är, säger Kleinfeld.

Eriksen har lämnat sjukhuset

Christian Eriksen har lämnat sjukhuset i Köpenhamn efter att ha opererat in en intern defilibrator som ska övervaka hans hjärtrytm. Han skickade en hälsning i samband med att han skrevs ut från Rikshospitalet.

– Tack så mycket för alla hälsningar – det har varit otroligt att se och känna. Operationen gick bra, och jag mår bra efter omständigheterna. Det var riktigt kul att träffa killarna igen efter den fantastiska matchen de spelade, säger Eriksen.

Danmark spelar sin sista gruppspelsmatch mot Ryssland under måndagen. Då krävs en seger för att laget ska ha chans att gå vidare till åttondelsfinal.