Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lagerbäck den 18:e bästa i hela världen

Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/MAJERUS IMAGO SPORTFOTODIENST

"Sverige visste inte vad de hade förrän det var för sent".

Så skriver tidningen Four Four Two när de placerar Islands före detta förbundskapten, Lars Lagerbäck, på en 18:e plats över världens bästa fotbollsmanagers.

Nedräkningen för att ta fram världens 50 främsta fotbollstränare är i full gång hos tidningen Four Four Two. Häromdagen presenterades Sveriges nye förbundskapten Janne Andersson på en 47:e plats.

Nu kommer dock något som smäller lite högre - tidningen menar nämligen att Lasse Lagerbäck är 18:e bästa fotbollsmanagern i världen.

"Sverige visste inte vad de hade förrän det var för sent. Lars Lagerbäck är verkligen unik - han måste vara den ende framgångsrike förbundskaptenen i historien som aldrig har spelat fotboll på professionell nivå eller aldrig tränat en professionell klubb", skriver tidningen.

"Han blev hjälte"

Men hyllningarna till Lagerbäck, som ledde Island till en sensationell kvartsfinal under EM, slutar inte där.

"Han blev hjälte på Island och visade sig vara den perfekta mannen för deras romantiska uppdrag. De blev turneringens sensation."

Tidningen menar även att det var en svensk förlust och en isländsk vinst när Lagerbäck lämnade.

"Lagerbäck ansågs lite tråkig under tiden i sitt hemland, men han har saknats väldigt mycket efter att han lämnade sin post 2009."