Kulusevskis varning: ”En av de bästa...”

Dejan Kulusevski.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Kulusevski på torsdagens presskonferens.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Ruslan Malinovskyi.
Foto: PRO SHOTS PHOTO AGENCY / PRO SHOTS/SIPA USA SIPA USA

GÖTEBORG. Ukraina väntar i åttondelsfinalen för Sverige.

Då varnar Dejan Kulusevski för en viss spelare.

– Det är en av Atalantas bästa spelare, säger han.

Efter segern mot Polen betyder det att Sverige i form av gruppsegrare reser till Skottland och Glasgow för att ställas mot Ukraina i åttondelsfinalen. Ukraina tog sig vidare som trea bakom Österrike och Nederländerna i grupp C. Ukraina vann en match i gruppspelet.

Hur bra koll har Sverige på motståndet?

– Vi har precis börjat kolla på Ukraina. Det jobbet har börjat i dag, säger landslagets assisterande förbundskapten Peter Wettergren på torsdagen och tillägger.

”En skicklig spelare”

– Jag såg delar av matchen mot Österrike i gruppspelet. Ukraina var väldigt bra mot Holland och hade 2-2 länge där.

Robin Olsen:

– Jag har inte sett jättemycket av dem. Vi kommer att sätta oss ned nu i dagarna. Vi har haft mycket med hur vi ska spela under gruppspelet.

Wettergren scoutade Ukraina för ett par år sedan och har koll på vilka hot som finns.

– Det är väl någon spelare kvar sedan jag scoutade dem för många år sedan, Andrij Jarmolenko är skicklig. Han är fortfarande en väldigt skicklig spelare.

Varnar för ukrainskt hot

Landslagets målvaktstränare Maths Elfvendal ansvarar för Sveriges fasta situationer och kommer även sätta sig in i tisdagens motstånd.

– Jag har inte hunnit tittat på distansskyttar i Ukraina. Vi kommer gå och förbereda det nu. Det är en del av mitt jobb att kartlägga motståndarnas individuella egenskaper och jag ska också gräva djupt ned i Ukrainas arkiv (om defensiva hörnor) och så får vi se vad vi hittar.

Dejan Kulusevski, som tillhör Juventus nu, men också har en bakgrund i Parma och i Atalanta har god koll på flera spelare i Ukrainas lag. Han varnar för två hot.

– Ukraina har bra spelare. Ruslan Malinovskyi i Atalanta och Jarmolenko. Båda är bra individuellt. Vi kan göra mål på dem absolut, säger Kulusevski.

Sedan fokuserar han på den förstnämnda extra mycket.

– Jag hade gärna velat ha Malinovskyis skott, det är en av Atalantas bästa spelare. Han har gjort mycket mål och poäng för dem den här säsongen.

Andrij Jarmolenko mot Nederländerna.
Foto: VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/PRO SHOTS WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Andrij Jarmolenko firar sitt mål mot Nordmakedonien.
Foto: ROBERT GHEMENT / AP TT NYHETSBYRÅN

Kristoffer Olsson lyfter fram Oleksandr Zintjenko och Malinovskyi.

– Det är bra spelare som spelar i bra klubbar. Man får vara på tårna men vi ska slå dom, vi har den nivån. Når vi den nivån så slår vi Ukraina.

Emil Kraft som till vardags spelar i Premier League varnar för West Hams Jarmolenko.

– Jag hade sagt Jarmolenko. Jag har både sett honom i Premier League och här i EM, han är bra med bollen och bra på att utmana. Han är jättefarlig när han bryter in och får komma till avslut vilket han har visat i matcherna hittills. Det är en jättebra spelare. Om jag generellt hade få sagt en spelare som vi måste se upp för så är det först och främst Jarmolenko.


LÄS MER: Dejan Kulusevski hyllas av flickvännen: ”Han är unik”

LÄS MER: Hasse Backe om reaktionerna: ”Hur lugn som helst”

LÄS MER: Daniel Kristoffersson: ”Janne behöver bänka några av sina favoriter”