Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kulusevskis stöd efter dödshoten

Foto: MARCELO DEL POZO / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Alvaro Moratas familj har mottagit dödshot efter spanjorens svala EM-start.

Nu stöttas han – av vännen Dejan Kulusevski.

”Respektera namnet”, skriver svensken på Instagram och bifogar en hjärtemoji.

Spanien fick en medioker start på rådande EM-slutspel i och med 0-0-premiären mot Sverige.

Alvaro Morata fick spanjorernas klart bästa möjlighet, men 28-åringen brände friläget med Robin Olsen och fick kritik för sin insats. Revanschen kom mot Polen, men Moratas mål räckte endast till ännu ett kryss.

När Spanien sen säkrade avancemang via 5-0 byttes Morata ut efter 66 minuters spel. Dessförinnan hade han bränt en straffspark och på sociala medier var det många som gjorde sig lustig över att Moratas ersättare Ferran Torres gjorde mål omgående.

Samtidigt som Torres firade målet med sina lagkamrater sågs Morata vid sidan, vänd med ryggen mot kameran. Något som sågs som en symbolisk bild efter ännu en blygsam insats.

Men de hånfulla kommentarerna var ingenting som störde Morata nämnvärt. Det fanns annat som berörde honom å det djupaste.

Hans fru Alice Campello och parets tre barn har nämligen tagit emot hot till följd av anfallarens trögstartade mästerskap. 

– Kanske har jag inte gjort mitt jobb som jag borde. Jag förstår att jag blir kritiserad för att jag inte gör mål, men jag önskar att folk kunde förstå hur det är att ta emot hot, att få höra att din fru och dina barn ska dö. 

Kulusevskis stöd till Morata efter dödshoten

Morata har själv tagit en paus från sociala medier under EM för att undvika hatfulla kommentarer. 

– Varje gång jag går in i omklädningsrummet åker telefonen bort. Det som gör mig orolig är det de säger till min fru och mina barn. De går genom Sevilla med sin pappas namn på ryggen – och de får höra allt det här. 

– Jag har inte sovit de senaste dagarna. Efter Polen låg jag sömnlös i nio timmar. Jag förstår kritik för de uteblivna målen, men jag önskar att folk kunde försöka föreställa sig hur det är att få dödshot mot sin familj. 

Alvaro Morata, som till vardags spelar i Juventus, stöttas nu av sin svenske lagkamrat Dejan Kulusevski.

21-åringen, som vann den italienska cupen tillsammans med Morata, har lagt upp en bild på spanjorens landslagströja på sin Instagramstory. Där taggar han sin lagkamrat och skriver:

”Respektera namnet”.