Kulusevski tillbaka – gör första träningen

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Här är Janne Anderssons glädjebesked inför Slovakien.

Dejan Kulusevski är tillbaka i truppen och börjar träna individuellt i dag.

– Det kan inte ha varit lätta dagar i ensam karantän, säger Albin Ekdal. 

Det var i förra veckan som Dejan Kulusevski testades positivt för covid-19 och sedan dess har Juventus-stjärnan hållits isolerad i Stockholm. Landslaget har under tiden meddelat att spelaren varit på bättringsvägen och efter EM-premiären var Janne Andersson positiv.

– Han är långt gången och har gjort undersökningarna som ska göras. Det ska genomföras ett sista test att han är hundra procent frisk och då räknar jag med att han med och tränar med oss på onsdag, förklarade Janne Andersson efter 0-0 mot Spanien.

”Dejan är tillbaka”

Nu meddelar landslagsledningen att samtliga spelare och ledare, förutom Mattias Svanberg, testades i går och att alla tester var negativa. Det betyder att Kulusevski återansluter till truppen och kan börja träna med laget inför matchen mot Slovakien.

– Dejan Kulusevski är tillbaka i truppen och kommer att börja träna individuellt i dag, säger presschefen Jakob Kakembo Andersson och fortsätter. I dag är spelarna helt lediga från träning och sköter sin återhämtning på egen hand.

Albin Ekdal är glad över att Kulusevski är tillbaka. 

– Det kan inte ha varit lätta dagar i ensam karantän. Han är en sådan som kan förändra matchbilder och hjälpa oss att vinna matcher. Glad för hans skull, för min egen skull och hela svenska folkets skull.

Kristoffer Olsson stämmer in: 

– Tufft för Dejan så klart, det är bra för oss att få tillbaka honom. Det är kul att han är tillbaka.


LÄS MER: Stjärnornas lyxliv i Sverige – mångmiljonhus och privatjet 

LÄS MER: Platsen som format Janne Andersson 

LÄS MER: Här friar han i TV4: ”Får tårar i ögonen”