Kritiken mot Löw: ”Har misslyckats”

Thomas Müller.
Foto: FRANK AUGSTEIN / REUTERS BILDBYRÅN
Joachim Löw lämnar som förbundskapten.
Foto: MICHAEL DALDER / REUTERS BILDBYRÅN

Thomas Müller, 31, kritiserar den avgående förbundskaptenen Joachim Löws, 61, taktik under EM. 

Han menar att Tyskland var för defensivt inriktat.

– Vi har de facto misslyckats, skriver han i sitt egna nyhetsbrev. 

Snart har en vecka gått sedan Tyskland åkte ur EM i åttondelsfinalen mot England och nu har spekulationerna i vad som har gått snett att börja komma. Thomas Müller, till vardags i Bayern München, missade själv ett bra läge mot England vid ställningen 1–0 till England. 

Thomas Müller har ett eget nyhetsbrev där han varje månad delar med sig av sina tankar och åsikter. I det senaste som kom ut under måndagen så väljer han att kritisera den avgående förbundskaptenen Joachim Löws taktik under EM. 

”Vårt försök att spela utan att släppa in mål, genom vår avvakta-och-se-taktik och kompakta defensiva strategi har vi de facto misslyckats”, skriver han och menar att Tyskland inte förtjänade att gå vidare i EM.  

Vann bara en match under EM

Han fortsätter:

”Vi har saknat energin av av våra yttrar på planen”.

Müller skriver också att han fortfarande känner frustration och ilska även med flera dagars distans till EM-uttåget. Tyskland vann bara en match i sommarens EM, den mot Portugal. Sedan spelade man sensationellt lika mot Ungern i den avslutande gruppspelsmatchen.

Förlustmatchen mot England blev den mångårige förbundskaptenen Joachim Löws sista match som tysk förbundskapten. Löw var assisterande tränare till Jürgen Klinsmann mellan 2004 och 2006 och tog sedan över huvudansvaret från 2006 fram tills uttåget ur detta EM. Han förde Tyskland till VM-guld i Brasilien 2014. 

Nu tar Hansi Flinck över som ny förbundskapten i Tyskland på ett treårskontrakt.