Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Köpt biljett till EM? Det här gäller nu

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

EM flyttas fram ett år och tusentals svenskar står frågande med biljetter i handen.

Nu meddelar Uefa att de supportrar som inte har möjlighet att vara på plats nästa år får pengarna tillbaka.

På tisdagen klubbade Uefa igenom en flytt av sommarens planerade EM i fotboll för herrar. Mästerskapet flyttas nu fram ett år, närmare bestämt till 11 juni 2021. Med anledningen av spridningen av det nya coronaviruset.

Samma upplägg kommer att gälla 2021, därmed kommer Sverige att mötta Spanien, Polen, samt vinnaren i playoff B (Bosnien och Hercegovina, Irland, Nordirland eller Slovakien). Och spelas i samma värdstäder som tidigare planerat.

Supportrar får pengarna tillbaka

Beslutet påvekrar alla svenska supportrar som köpt biljetter till Sveriges matcher. Svenska fotbollförbundet meddelade under dagen på sin hemsida vad som gäller för de som köpt biljetter till mästerskapet.

Fotbollförbundet skriver att de kommer driva frågan att biljetter köpta via SvFF:s kvot ska vara giltiga under EM 20121. 

Nu kommer även Uefa med besked kring biljetterna. Supportrar som inte har möjlighet att vara på plats under EM nästa år kommer att få sin biljett återbetald.

Uefa skriver att mer information om återbetalning av biljetter kommer att komma inom de närmsta månaderna.