Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Köpt biljett till EM? Det här gäller nu

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

EM flyttas fram ett år och tusentals svenskar står frågande med biljetter i handen.

Nu meddelar Uefa att de supportrar som inte har möjlighet att vara på plats nästa år får pengarna tillbaka.

På tisdagen klubbade Uefa igenom en flytt av sommarens planerade EM i fotboll för herrar. Mästerskapet flyttas nu fram ett år, närmare bestämt till 11 juni 2021. Med anledningen av spridningen av det nya coronaviruset.

Samma upplägg kommer att gälla 2021, därmed kommer Sverige att mötta Spanien, Polen, samt vinnaren i playoff B (Bosnien och Hercegovina, Irland, Nordirland eller Slovakien). Och spelas i samma värdstäder som tidigare planerat.

Supportrar får pengarna tillbaka

Beslutet påvekrar alla svenska supportrar som köpt biljetter till Sveriges matcher. Svenska fotbollförbundet meddelade under dagen på sin hemsida vad som gäller för de som köpt biljetter till mästerskapet.

Fotbollförbundet skriver att de kommer driva frågan att biljetter köpta via SvFF:s kvot ska vara giltiga under EM 20121. 

Nu kommer även Uefa med besked kring biljetterna. Supportrar som inte har möjlighet att vara på plats under EM nästa år kommer att få sin biljett återbetald.

Uefa skriver att mer information om återbetalning av biljetter kommer att komma inom de närmsta månaderna.