Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klubbframtiden osäker: ”Har högre ambitioner”

Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JAN HUEBNER VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/JAN HUEBNER WWW.IMAGO-IMAGES.DE

GÖTEBORG. Werder Bremen åkte ur Bundesliga.

Nu är Ludwig Augustinssons framtid osäker.

– Jag har högre ambitioner än Zweite, säger han.

Werder Bremen spelade för nytt kontrakt i Bundesliga i den allra sista omgången mot Köln men förlorade vilket innebär att man nästa år spelar i 2. Bundesliga. Ludwig Augustinsson kom inte till spel på grund av skada och dagarna efter förlusten kom rapporter om framtiden.

Tyska Bild har rapporterat att landslagsbacken kommer lämna klubben. Augustinsson ska vara en av spelarna som klubben vill sälja för att få in pengar och undvika konkurs. På fredagens presskonferens kommenterade han själv sin framtid.

– Det har spekulerats hela min tid i Werder Bremen. Allt det där lämnar jag till Hasan (Cetinkaya), min agent. Vi kan prata om det efter EM, just nu är fokus på EM. Jag har högre ambitioner än Zweite, jag vill spela i toppligorna på högsta nivå. Det tror jag att jag kommer göra under många år framöver, säger Augustinsson.

Ludwig Augustinsson om framtiden

Han tycker själv att det var tufft att missa mötet med Köln.

– Två dagar innan match skulle jag skjuta hörnor och frisparkar och kände lite i ljumsken. Tråkig tajmning att missa sista matchen när man ville vara med och påverka. Tyvärr är det en del av fotbollen. Skadan nu känns jättebra, jag har gjort fyra eller fem träningar med laget och haft hög belastning, men jag känner mig pigg. Jag är redo. Det känns jätteskönt.

Augustinsson fortsätter:

– Jag hade velat göra några minuter i träningsmatcherna här. Jag har gjort en hel del matcher den här säsongen, över 30 matcher i liga och cup för klubben. Jag är i bra form, trots mitt uppehåll. Jag är i bra fysisk form och bra fotbollsform. Det är inga problem för mig, jag är redo att spela fotboll. Skadan har inte hindrat mig så mycket.