Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hjärtstartare vandaliserad – timmar efter kollapsen i EM

En av personerna i videon ska nu ha gripits.
Foto: Buxted FC
Christian Eriksen, Danmark.
Foto: MARCO IACOBUCCI/IPA/SHUTTERSTOCK / MARCO IACOBUCCI/IPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Bara timmar efter att Christian Eriksens hjärta stannat under fotbolls-EM fick en lokal fotbollsklubb i England sin defibrillatorutrustning vandaliserad.

Klippet på händelsen har visats över 2,5 miljoner gånger – och nu har polisen gripit en misstänkt, skriver Daily mail.

En 17-årig pojke har gripits av polis efter att två personer blivit påkomna med att vandalisera defibrillatorutrustning tillhörande den brittiska fotbollsklubben Buxted FC som har sin hemmaplan drygt 6 mil söder om huvudstaden London.

Det bara timmar efter den uppmärksammade händelsen där Danmarks mittfältare Christian Eriksen segnat ner på planen med hjärtstopp och sedan återupplivats med just en defibrillator. 

Videoklippet sprids

Vandaliseringen fångades på video av en övervakningskamera och har sedan dess fått enorm spridning i sociala medier, och polisen i regionen har vädjat om tips för att gripa de ansvariga.

Allt fångades på video.
Foto: Buxted FC

I videon kan man se hur två ungdomar, en kille och en tjej, slänger utrustningen på marken och sedan stampar på den.

http://twitter.com/BuxtedFC/status/1404154973265530884

”I går kväll blev vår defibrillator vandaliserad. Det fångades på övervakningskamera så om någon har information om de här två personerna, rapportera snälla till polisen”, skriver fotbollsklubben Buxted FC på Twitter där videoklippet har fått över 2,5 miljoner visningar.

Klubbens svar

Reaktionerna har varit många.

Såväl kändisar som privatpersoner har delat sin avsky i sociala medier.

”Fullständigt vidrigt, i synnerhet efter att Christian Eriksens liv räddades av sådan här maskin”, skriver den brittiske tv-personligheten Piers Morgan på Twitter och uppmanar människor att kontakta polisen om de vet mer.

– Den utrustningen räddar människors liv och någon har kommit hit för att förstöra den. Hela världen såg vad som hände Christian Erikson på lördagen så hur kan någon tycka att det är okej? frågar sig Richard Turner, ordförande i Buxted FC, enligt Daily mail.

– Det är bara hjärtskärande, fortsätter han.

Under måndagen meddelande polisen i regionen att en 17-årig pojke gripits, misstänkt för del i vandaliseringen, skriver Daily mail.

Samtidigt har frivilliga och organisationer erbjudit sig att ersätta den vandaliserade defibrillatorn.

http://twitter.com/SECAmbulance/status/1404428707964534792

Hälsningen från sjukhuset: ”Hejar på grabbarna i danska laget”

Hälsningen från sjukhuset: ”Hejar på grabbarna i danska laget”