Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klubbarna som jagar landslagsspelarna

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: LARS BARON / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

SANKT PETERSBURG. Flera landslagsspelare kan röra på sig i sommar.

Robin Quaison, Ludwig Augustinsson och Jens Cajuste har alla klubbar efter sig.

Bland intressenterna finns Lazio, Lille och Monaco, enligt Bild.

Sverige spelar i kväll en viktig gruppspelsmatch mot Polen i Sankt Petersburg. Vid seger vinner man gruppen och därmed väntar en åttondelsfinal i Glasgow. Med största sannolikhet får Sverige möta antingen Ukraina, Tjeckien eller Finland. Slutar Sverige tvåa möter man Kroatien i Köpenhamn och vid en tredjeplacering blir det match mot Belgien i Sevilla.

Mitt i EM-hettan omgärdas landslagsspelarna av ryktena. Alexander Isak har inlett turneringen starkt och uppges vara jagad av Liverpool, Chelsea, Arsenal och Real Madrid även om hans representanter sagt att intentionen är att fortsätta i Real Sociedad i ett år till.

Här kan Quaison hamna

Men det är inte bara Isak som det ryktas om. Anfallspartnern Robin Quaison sitter på ett utgående avtal och kommer enligt tysk media inte att förlänga sitt kontrakt. På onsdagen skriver tyska tidningen Bild att en flytt till Union Berlin kan bli aktuell i sommar.

Det har tidigare i år även skrivits om Roma. Så här sa Quaison själv om ryktet i maj.

– Jag har också läst tidningarna och så, men vi får se vad som händer. Jag gillar Italien, bra väder, god mat. Det är ett roligt rykte, men vi får se hur mycket sanning det ligger i det.

Ludwig Augustinsson är den tredje svensken som rapporteras lämna Werder Bremen som åkte ur Bundesliga den här säsongen. Enligt Bild ska vänsterbacken meddelat klubben att han vill lämna och tidningen menar att italienska Lazio, Crystal Palace och Watford alla visat intresse för spelaren. Augustinsson har öppet sagt att han kan tänka sig byta miljö i sommar.

– Allt det där lämnar jag till Hasan (Cetinkaya), min agent. Vi kan prata om det efter EM, just nu är fokus på EM. Jag har högre ambitioner än Zweite, jag vill spela i toppligorna på högsta nivå. Det tror jag att jag kommer göra under många år framöver, säger Augustinsson.

Fyra klubbar visar intresse

Den fjärde spelaren är Jens Cajuste, till vardags i danska Midtjylland, som enligt Bild har ett gäng klubbar efter sig. Enligt Bild ska Borussia Mönchengladbach, Lille, Monaco och Augsburg ha hört sig för om spelaren som efter sin starka säsong i Danmark tog sig hela vägen in till den svenska EM-truppen där det så här långt blivit ett inhopp.

Cajuste har under landslagssamlingen hyllats av sina mittfältskolleger.

– Han är en jätteduktig spelare. I början var han kanske lite timid på planen. Nu har han steppat upp och varit bland de bästa spelarna varje träning.. Jag är övertygad om att han har en ljus framtid. Man känner flåset, säger Albin Ekdal.

– Jens är komplett. Han är stark, snabb, vinner boll och är bra med bollen. Han är klass. Och ju mer erfarenhet han får desto bättre kommer han bli. Det är klart att man känner av konkurrensen och det är precis så det ska vara, säger Kristoffer Olsson.LÄS MER: Dejan Kulusevski om festfilmen: ”Hade kunnat vara mer försiktig”


LÄS MER: Här är klubbarna som jagar Alexander Isak 


Hetaste snackisarna från EM med Philip Gadd, Daniel Kristoffersson och Anel Avdic