Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Slår tillbaka mot de spanska uppgifterna

Stefan Pettersson.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Under söndagen meddelande Spanien att mittfältaren Sergio Busquets testats positivt för covid-19. 

Enligt spanska As begär Sverige att Spanien sätts i karantän. 

Uppgifter Svenska fotbollsförbundet slår tillbaka emot. 

– Det stämmer inte, säger Jakob Kakembo, presschef i Svenska fotbollsförbundet. 

Det var på söndagen som det spanska mardrömsbeskedet kom: Lagkaptenen Sergio Busquets hade testats positivt för covid-19 – bara en dryg vecka innan EM-premiären mot Sverige i Sevilla. 

Nu skriver den spanska tidningen As att Sverige kräver att Spanien sätts i karantän över matchen mellan lagen på måndag, efter det spanska coronabeskedet. 

Uppgifter som det Svenska fotbollsförbundet slår tillbaka emot. 

Slår tillbaka mot uppgifterna

– Det stämmer inte. Vi har inte haft kontakt med varken Uefa eller det spanska förbundet. Det är inget konstigt att det kommer in smitta. Alla följer protokollen som finns och vi förbereder oss för matchen som vanligt, säger landslagschefen Stefan Pettersson till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Det har ju hänt tidigare i båda landslag och klubblag. Att det kommer in smitta i lagen, blir någon sjuk så blir någon sjuk. Jag har sett att det har skrivits om det i media, men vi har inte haft någon kontakt med Uefa om detta. Vi förbereder oss för match. 

Busquets isolerad

Sergio Busquets och de spelarna han har varit i kontakt med är nu isolerade. Sedan tidigare står det klart att Spanien inte kommer att spela sitt planerade genrep mot Litauen under tisdagen. Spaniens U21-lag kommer att spela matchen i stället. 

Uefa har sedan tidigare tagit fram ett regelverk i och med den rådande pandemin. Om ett lag drabbas av smitta kan matchen skjutas fram upp till 48 timmar, så att det berörda landslaget ska han chansen att kalla in nya spelare. 

På måndagseftermiddagen rapporterade spanska AS att det spanska laget nu ska blixtvaccineras inför EM.