Hyllningen: ”Vi är jävligt tacksamma över detta”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

SEVILLA. Det blir inga byten i den svenska EM-truppen. 

Svenska fotbollsförbundet meddelar att reservbubblan kommer att upplösas och att Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg kommer bli kvar i truppen. 

– Det ska bli roligt att träffa grabbarna igen, säger förbundskapten Janne Andersson.

Sex dagar innan Sveriges EM-premiär mot Spanien kom dubbla smällar mot landslaget. Både Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg hade drabbats av covid-19 och isolerades från övriga truppen.

Några dagar senare blixtinkallades en så kallad reservbubbla. Jacob Rinne, Mattias Johansson, Joakim Nilsson, Niklas Hult, Jesper Karlsson och Isaac Kiese Thelin anslöt till uppladdningen till Göteborg för att tränas separat av U21-förbundskaptenen Poya Ashbagi. Spelarna hölls mellan träningarna isolerade på sina hotellrum från den övriga truppen.

Varken Kulusevski eller Svanberg fanns med när Blågult reste till Sevilla. Landslaget har haft till matchdag på sig att göra ändringar i EM-truppen, men nu står det klart att det inte blir så. 

- Det känns bra att Mattias och Dejan mår bra och kan komma tillbaka in i truppen. Vårt medicinska team har hållit nära kontakt med spelarna, det ska bli väldigt roligt att få träffa grabbarna igen, säger förbundskapten Janne Andersson.

Spelarna i reservbubblan skickas hem

Det är dock fortfarande oklart om Dejan Kulusevski eller Mattias Svanberg kan spela någon av de två avslutande gruppspelsmatcherna mot Polen och Slovakien.

- Av medicinska skäl så kommer båda två att matchas in försiktigt när dom väl är tillbaka säger landslagsläkaren Anders Valentin.

Därmed upplöses reservbubblan och de sex spelarna får resa hem från Göteborg. I en video på landslagets instagramkonto hyllar Janne Andersson och hela EM-truppen spelarna som varit redo att bytas in.

– Hej gänget hemma i Göteborg, ni som klev in i en egen liten bubbla för att hjälpa oss om ni behövde det. Tyvärr för er skull så kommer vi inte behöva er nu men vi är jävligt glada och tacksamma över att ni ville göra det här, säger Andersson och applåderar tillsammans med resten av truppen.

Kvällens match mot Spanien startar 21.00.