Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beskedet om Jansson: ”Det känns lugnande”

Pontus Jansson.
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Pontus Jansson saknades på onsdagens träning med landslaget.
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Sverige gjorde sin andra träningsdag i Göteborg.

Då saknas Pontus Jansson.

Han kände sig ”hängig” och körde lättare träning på egen hand men efter träningen kom ett lugnande besked.

– Skulle symtomen ha berott på covid borde de ha varit positiva så det känns lugnande på det viset, säger läkaren Anders Valentin. 

På onsdagen tränade Sverige för andra gången i Göteborg under sin basecamp inför EM-premiären mot Spanien på måndag. Janne Andersson gjorde det utan Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg som har testats positivt för covid-19 och sitter isolerade.

Vid lunchtid klev landslagsspelarna ut på Gothia Park Academys träningsplan. Totalt till antalet var det 23 spelare som gick ut för att träna. 

Pontus Jansson saknades på träning

Dock saknades mittbacken Pontus Jansson.

– Alla spelare tränar förutom Pontus Jansson. Pontus kände sig lite hängig nu på morgonen och kör lättare träning på hotellet. Samtliga spelare snabbtestades på morgonen och alla test var negativa. Frågor rörande läget i truppen generellt kommer att besvaras på presskonferens efter dagens träning, meddelade presschefen Jakob Kakembo Andersson.

Vid 14.00, efter att träningen var avslutad, höll förbundskapten Janne Andersson, landslagschefen Stefan Pettersson och läkaren Anders Valentin presskonferens.

Då gav Janne Andersson ett försiktigt positivt besked om Pontus Jansson.

”Det blir väldigt mycket test”

– Han är ju hängig och man han har testats negativt. Man kan faktiskt vara hängig och det förekom även att folk var hängiga innan covid-19 dök upp. Vi hoppas och tror att det är det men vi får ta det efterhand, säger Janne Andersson.

Jansson kommer nu testas flera gånger om dagen.

– Vi gjorde ett snabbtest i morse och vi kommer göra ett nytt PCR-test i kväll. Sedan gör vi ett nytt snabbtest i morgon och ett nytt PCR-test. Det blir väldigt mycket test nu under den här lite känsliga perioden. Hans test har varit negativa trots att han har lite symtom. Skulle symtomen ha berott på covid borde de ha varit positiva så det känns lugnande på det viset, säger läkaren Anders Valentin. 

Inga spelare medverkade på onsdagens presskonferens. Torsdagen är nästa tillfälle som spelare från truppen kommer uttala sig igen.

LÄS MER: Så skriver Spanien om svenska coronakaoset

LÄS MER: Kritiken mot Sveriges EM-kostymer: ”Man blir ledsen”

GUIDE: Allt du behöver veta om fotbolls-EM 2021