Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beskedet: Lämnar efter 16 säsonger

Ramos petades ur Spaniens EM-trupp.
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Sergio Ramos har bestämt sig för att lämna Real Madrid.
Foto: JUAN MEDINA / BILDBYRÅN

Sergio Ramos petades ur EM-truppen.

Nu har han bestämt sig för att lämna Real Madrid. 

Sergio Ramos vara eller icke vara i Real Madrid har varit en följetong under våren. Real Madrids lagkapten har suttit på ett utgående kontrakt, och parterna har inte kommit överens om en förlängning.

Enligt Marca har förhandlingarna skurit sig på en särskild punkt - nämligen kontraktslängden. 

Real Madrid har erbjudit Ramos, som fyllde 35 i våras, ett kontrakt över nästa säsong med 10% lägre lön än vad hans nuvarande kontrakt har inneburit. Spelaren själv har velat ha ett kontrakt som sträcker sig över två säsonger. 

Under torsdagen kommer Real Madrids president Florentino Perez och Sergio Ramos själv att hålla en presskonferens för att ”ta farväl” av varandra, skriver Real Madrid på sin hemsida. 

Vann tre raka Champions League

Sergio Ramos kom till Real Madrid som 19-åring, 2005. Sedan dess har han vunnit allt som går att vinna. Både på klubb- och landslagsnivå. 

Ramos var en del av den Real Madrid-upplaga som vann fyra Champions League på fem år, varav tre i rad, i slutet av 2010-talet.

Därtill har han vunnit både EM och VM med Spaniens landslag.

Under våren har Ramos dock plågats av skador. Till slut valde Spaniens förbundskapten Luis Enrique att inte ta ut honom i truppen till det pågående europamästerskapet.