Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jättemissen – nu sågas Bale totalt

Gareth Bale.
Foto: TOLGA BOZOGLU / AP TT NYHETSBYRÅN
Bale klev fram och sköt straffen högt över.
Foto: DARKO VOJINOVIC / AP TT NYHETSBYRÅN

Gareth Bale utsågs till matchens bäste spelare när Wales slog Turkiet med 2-0.

Ändå hånas stjärnan efteråt.

– Visst, jag missade straffen. Men jag tycker att jag fortsatte jobba på, säger han.

Aaron Ramsey gav Wales ledningen i den första halvleken efter en drömaktion. Först tog han ner bollen på bröstet och sen prickade han in 1-0 bakom den turkiske målvakten Ugurcan Cakir.

I den andra halvleken fick framspelaren till det första målet, Gareth Bale, ett gyllene läge att utöka. Det var 31-åringen som fixade straffen och det var också han som tog hand om den.

Resultatet? Inte så bra.

Bale trippade fram och sköt bollen högt över.

– Oj, den bollen landade först nu, säger kommentatorn Pelle Bäckman i SVT.

Experten Markus Johannesson:

– Bale är inte i balans, han utstrålar inte trygghet. Det där är en riktigt, riktigt dålig straff.

Hånen mot Bale efter missen

Efter missen är det många som gör sig lustiga över Bales miss. Och det är inte få golfrelaterade skämt som dyker upp på Twitter. Detta då Bale, under sin stökiga period i Real Madrid, påstods brinna mer för att spela golf än att spela fotboll för den spanska klubben.

”Inte en dålig golfsving av Bale”, skriver Manchester Evening News-reportern Samuel Luckhurst på Twitter. 

”Den straffen från Gareth Bale är en av de sämsta jag någonsin sett. Otroligt vad spela för Tottenham kan göra med en man”, skriver journalisten och Arsenal-supportern Piers Morgan.

Enligt statistikkontot OptaJoe är det första gången sen 2000 som en spelare missar målet i en EM-turnering, detta exklusive straffsparksläggningar. Den gången var det Raul som brände mot Frankrikes Fabien Barthez.

Enligt ESPN är det första gången sen november 2010 som Gareth Bale missar en straff. 

På tilläggstid fick Bale en liten revansch på sig själv då han assisterade Connor Roberts till matchens sista mål. Dessutom utsågs han till matchens bäste spelare.

Wales vann med 2-0 och står på fyra poäng, medan Turkiet har noll poäng och 0-5 i målskillnad efter två spelade matcher.

– Man vill tro att fyra poäng ska räcka. Men vi får vänta och se. Om du erbjudit oss fyra poäng efter två matcher inför EM hade jag tagit det, säger Gareth Bale.