Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jättehyllningen till lagkamraten

Jens Cajuste hyllas av sina lagkamrater.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Albin Ekdal på onsdagens presskonferens.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Kristoffer Olsson under premiären.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Jens Cajuste, 21, mästerskapsdebuterade mot Spanien.

Nu hyllas han stort.

– Klart man känner av flåset, säger Albin Ekdal.

– Han är komplett, han är klass, säger Kristoffer Olsson.

Den centrale mittfältaren fick sitt genombrott i danska Midtjylland under den gångna säsongen och noterades för fyra matcher i Champions League, bland annat mot Liverpool.

I måndags kom mästerskapsdebuten.

Jens Cajuste, 21, hoppade in i den andra halvleken mot Spanien och nu hyllas han av sina konkurrenter centralt, nämligen Albin Ekdal och Kristoffer Olsson.

– Han är en jätteduktig spelare. I början var han kanske lite timid på planen. Nu har han steppat upp och varit bland de bästa spelarna varje träning.. Jag är övertygad om att han har en ljus framtid, säger Ekdal och tillägger:

– Man känner flåset.

Kristoffer Olsson kan bara instämma.

– Jens är komplett. Han är stark, snabb, vinner boll och är bra med bollen. Han är klass. Och ju mer erfarenhet han får desto bättre kommer han bli. Det är klart att man känner av konkurrensen och det är precis så det ska vara.

Jens Cajuste hyllas: ”Han är komplett”

Jens Cajuste har tagit en ganska oortodox väg till EM-truppen. Göteborgaren lämnade superettanklubben Örgryte sommaren 2018 för spel i danska Midtjylland. 

Där har han fått stort förtroende på mittfältet, men när Janne Andersson tog ut 21-åringen i truppen till Nations League återfanns Cajustes namn på listan för första gången.

I och med att han har dubbla medborgarskap fanns det en risk att mittfältaren skulle välja USA:s landslag. Den amerikanske förbundskaptenen Gregg Berhalter tog kontakt med Cajuste, som dock valde spel med Blågult.

– Det är klart att det smärtar i hjärtat att välja mellan två landslag, sa han i en intervju med SportExpressen i samband med Nations League.

– Det var inget lätt beslut. Jag fick tänka på det men till slut var det Sverige som kändes rätt. Jag har familj och har bott i Sverige mestadels av mitt liv, så det var det rätta beslutet. Jag tog beslutet för ett par dagar sedan.


LÄS MER: Kulusevski tillbaka i träning – aktuell för spel mot Slovakien

LÄS MER: Stjärnornas lyxliv i Sverige – mångmiljonhus och privatjet 

LÄS MER: Platsen som format Janne Andersson