Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jansson i bråk på plan efter Sveriges seger

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Pontus Jansson är känd för sitt heta humör. 

Efter segermatchen mot Slovakien hamnade mittbacken i bråk med Uefas personal, enligt SportExpressens uppgifter. 

Han skrek bland annat ”fuck off” och det blev lite tumult, efter att han blivit tillrättavisad var han skulle springa någonstans. Händelsen rapporterades först till Uefa, men är nu utagerad och vare sig Sverige eller Pontus Jansson själv kommer att straffas. 

– Det blev någon form av ordväxling, men det löstes där på plats, säger Jakob Kakembo Andersson. 

Sverige vann mot Slovakien under fredagen och har nu ett drömläge att gå vidare från sin grupp i EM. Efter matchen inträffade dock en incident med en landslagsspelare och en person som jobbar åt Uefa. Det var mittbacken Pontus Jansson som hamnade i bråk med Uefas personal, det bekräftar flera källor till SportExpressen. 

Jansson förbannad på Uefas personal 

Mittbacken är känd för sitt heta humör och blev tillrättavisad av Uefas personal gällande var han fick springa och inte. Det blev en argumentation där Jansson bland annat skrek ”fuck off” till personen och det uppstod lite tumult. Landslagets Paul Balsom var också med vid händelsen. 

– Jag var inte med när det skedde, men det blev någon form av ordväxling gällande nedjoggning på planen, var den skulle vara och inte. Men det reddes ut på plats, säger presschefen Jakob Kakembo Andersson. 

Händelsen rapporterades först till Uefa, men utagerades rätt snabbt. Det blir varken någon påföljd för Jansson eller det svenska landslaget.

– Jag kan inte svara på om det rapporterades till Uefa eller inte. Jag var som sagt inte där, säger Kakembo Andersson. 

Sveriges straffas dock med cirka 20 000 kronor i böter på grund av inkastade föremål från den svenska läktarsektionen, det uppger tidningen GP.