Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jannes utspel: ”Han var lite ringrostig...”

Foto: DMITRI LOVETSKY / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT SPORT TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: EVGENIA NOVOZHENINA / REUTERS BILDBYRÅN

SANKT PETERSBURG.  Här spelaren som Sverige ser som det största hotet i Slovakien. 

Får Blågult stopp på Marek Hamsik är mycket vunnet. 

– Han såg lite ringrostig ut i allsvenskan. Men han är väldigt viktig för Slovakien, säger Janne Andersson. 

Sverige har ett gyllene läge att säkra en plats i åttondelsfinalen när de möter Slovakien i den andra gruppspelsmatchen i EM-slutspelet. 

Medan Sverige kommer 0-0 mot Spanien vann Slovakien mot Polen med 2-1. Janne Andersson medger att han förväntar sig en tuff match mot Slovakien, där matchbilden kommer skilja sig rejält från det vi såg i Sevilla. 

– Slovakien är ett ganska starkt kollektiv och är starka i sin kontringsfas. Hamsik är verkligen en bra fotbollspelare. Det tog ett tag innan han kom i form i Sverige, men han är en nyckelspelare för Slovakien. 

– De är väloljade i sitt sätt att spela, säger Andersson. 

Förväntar sig ha initiativet 

Han menar att Slovakien kommer att låta Sverige ta initiativet. 

– Nu kan man aldrig veta på förhand hur motståndarna ska spela och de har en tydlig plan för hur de vill spela och då är det kontringsspelet som blir viktigt för oss att få stopp på, säger Andersson. 

– Samtidigt är de skickliga att spela sig igenom lag också. Så vi ska inte glömma bort grunderna i vårt försvarsspel. Men förhoppningsvis blir det mer spel på motståndarnas planhalva än mot Spanien

Vad tyckte ni om det ni såg av Marek Hamsik i allsvenskan?

– Han kändes lite ringrostig, men han hade ett par aktioner som var i högsta klass. Han betyder väldigt mycket för Slovakien och är en ju en spelar som är på en väldigt hög nivå, säger Janne Andersson. 

Sebastian Larsson menar att han inte hann se så mycket av Hamsik i allsvensken, men att Sverige måste se upp. 

 – Jag såg bara honom några minuter när vi mötte IFK Göteborg, så jag hann inte se så mycket. Men det är en spelare som alla andra som har spelat på en hög nivå.