Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jannes svar efter spanska utspelet

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: TASS / STANISLAV KRASILNIKOV/TASS/SIPA SIPA USA
Luis Enrique.
Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS BILDBYRÅN

STOCKHOLM/SANKT PETERSBURG. Efter Spaniens möte med Polen förklarade Luis Enrique att han gillar det polska spelsättet mer än Sveriges.

Nu svarar Janne Andersson på den spanska passningen.

– Jag sköter mitt lag, säger han.

Det är minst sagt pressat läge i Spanien inför den avslutande gruppspelsomgången. Efter två oavgjorda matcher mot Sverige respektive Polen krävs en seger mot Slovakien i den sista matchen för att de inte ska åka ur EM. Samtidigt måste Polen ta poäng av Sverige om Spanien ska ha någon som helst chans på gruppsegern som man varit favorittippat till. 

Passningen till Sverige

Efter att Spaniens möte med Polen slutat 1-1 hyllade Luis Enrique den polske förbundskaptenen Paulo Sousa på presskonferensen.

– Jag tycker det var en tuffare match i dag än mot Sverige. Mot Sverige attackerade vi hela tiden, och vi väntade egentligen bara på chansen att få vinna matchen, men här försökte Polen komma ut ur sin planhalva och kontra och det fanns tillfällen då försökte de pressa oss högt upp på plan så det var en bättre fotbollsmatch i det avseendet, säger han. Jag var imponerad. Det var mycket svårare att försöka slå dem än att försöka besegra Sverige. Men om det var en boxningsmatch hade vi vunnit på poäng.

Samtidigt skickades en passning till Janne Andersson.

– Jag gillar anfallsinriktade tränare. Jag föredrar tränare som vill göra något offensivt. Vi fick pressa dem väldigt bra för att vinna tillbaka bollen. Om de spelar så här kan de slå alla, Sverige inkluderad, slog Luis Enrique fast.

Janne svar till Luis Enrique

SportExpressen ställde frågan till Janne Andersson på presskonferensen inför mötet med Polen där han fick svara på frågor om den spanske förbundskaptenens uttalande.

Luis Enrique sa att han föredrar Paulo Sousa framför dig eftersom Sousa anfaller. Jag vill minnas att Mexikos förbundskapten sa något liknande efter er seger mot dem i VM 2018. När andra tränare börjar fästa någon sorts moralisk vikt vid hur man spelar och börjar värdera om det är roligt eller tråkigt, känner man att man har gjort något rätt då? 

– Jag sköter mitt lag och visar väldigt stor respekt för mina motståndare och diskuterar inte mina kollegers lag eller spelsätt, förklarar Andersson kort men koncist.

Hur vill du ranka Polen?

– Svårt. Jag håller Spanien som klar favorit. De var favoriter i gruppen men Slovakien och Polen är ganska lika på förhand. Det är två matcher där det gäller att vi gör det bra för att få med sig något. Det är lag som är ungefär på vår nivå eller har varit de senaste åren. Det är ett 50-50 läge på förhand.

– Jag vet inte hur Polen kommer att agera. Tittar man i andra halvlek mot Slovakien tycker jag att vi fick en bra rörelse i vårt egna spel och kunde såra dem. Polen är ett markeringsinriktat lag, precis som Slovakien. En viktig del i vårt spel är att lösa deras press, Spanien är oerhört vassa i sin press. Polen är skickligt på att vinna tillbaka bollen i förstapressen, löser vi det har vi ett bra spel i andra skedet.