Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jannes förklaring om Kulusevski

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: UEFA / BILDBYRÅN

SANKT PETERSBURG. Dejan Kulusevski var tillbaka i truppen.

Mot Slovakien fick han värma upp - men inte komma in.

– Det blev inte läge för det, förklarar Janne Andersson.

Dejan Kulusevski var tvungen att stå över Sveriges EM-premiär mot Spanien efter att ha testats positiv för covid-19. När Sverige spelade premiär satt Kulusevski i karantän. Men i veckan fick Sverige positiva besked när Kulusevski återhämtat sig och dagarna innan mötet med Slovakien gjorde han sina första träningar. 

Dejan var också tillbaka i den svenska matchtruppen till matchen mot Slovakien och fick inleda på bänken när förbundskaptenen valde att formera Alexander Isak och Marcus Berg på topp. Dessutom fick Sebastian Larsson chansen till höger på mittfältet.

”Ville ha kvar Isak”

Det blev dock ingen speltid för Kulusevski som fick värma upp, när det svenska spelet inte stämde, men inte bytas in. Efter matchen förklarade Andersson hur han resonerat.

– Min tanke innan matchen var att Dejan skulle få 15-20 minuter, men det blev inte läge för det. Jag hade redan hade bytt ut Marcus Berg och där kom Quaison in som anfallaren och gjorde ett bra inhopp. Och sedan så ville jag ha kvar Alexander Isak på planen.

Janne menar att Alexander Isak imponerade på honom. Framför allt i andra halvlek.

– Han gör en väldigt stark andra halvlek. Det är ofta så där som anfallare. Man måste ha något att jobba med, det Alexander gör bra är att han driver loss och flyttar boll. Det är imponerande från en så ung spelare att spela på det sättet.


LÄS MER: Emil Forsberg om samtalet med dottern: ”Kom hem”

LÄS MER: Slovakien rasar efter förlusten: ”Det var en tydlig hands”

LÄS MER: Stjärnornas lyxliv i Sverige – mångmiljonhus och privatjet