Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jannes besked om Dejan Kulusevski

Dejan Kulusevski har varit borta med covid-19.
Foto: ANDREAS HÅRD / BILDBYRÅN
Sveriges förbundskapten Janne Andersson.
Foto: SIPA USA / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA

S:T PETERSBURG/STOCKHOLM. Dejan Kulusevski är tillbaka i den svenska EM-truppen.

Men någon start mot Slovakien är inte aktuell.

Det meddelar förbundskapten Janne Andersson på torsdagskvällen.

– Vi får se om det blir möjligt med ett inhopp, säger han.

Sverige landade i Ryssland under eftermiddagen på torsdagen, men får inte möjlighet att känna på gräsmattan dagen innan matchen mot Slovakien, vilket tillhör vanligheterna.

Med på planet var Dejan Kulusevski, som missade matchen mot Spanien efter att ha insjuknat i covid-19 när landslaget skulle resa från Stockholm till Göteborg i början av förra veckan.

Efter att Kulusevski insjuknat föll även Mattias Svanberg offer för coronaviruset och tvingades till isolering. Båda behöll dock sina platser i den svenska EM-truppen trots att landslagsledningen kallade in det som kallades en ”reservbubbla”. Men när deadline för byten i truppen passerade inför Sveriges öppningsmatch behåll duon sina platser.

Aktuell för inhopp mot Slovakien

Nu är Kulusevski frisk. Under onsdagen tränade han på egen hand efter att ha återanslutit till truppen när den landade i Göteborg efter 0-0-mötet med Spanien i Sevilla.

Och Juventus-spelaren är aktuell för spel i Sveriges andra gruppspelsmatch – men inte från start.

– Truppstatusen är bra. Alla tränade i dag och det såg väldigt bra ut. Det känns väldigt bra, säger Janne Andersson på presskonferensen innan matchen. 

– Dejan är i en upptrappningsfas och vi får se vad läkarna säger. Men han är inte aktuell för att starta, vi får se om det blir möjligt med ett inhopp. Vi får stämma av med läkarna sedan. Han har varit sjuk, även om han inte varit jättesjuk. Jag hoppas och tror att han är tillgänglig.