Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bråket med Janne – som inte visades i tv

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

SANKT PETERSBURG/STOCKHOLM. En polsk ledare ilsknade till mot Janne Andersson.

Nu förklaras bråket som tv-tittarna missade.

– Jag kunde inte låta bli. Men det var inte för att håna, säger den svenske förbundskaptenen.

– Det var starka känslor, säger Jakub Kwiatkowski.

Robert Lewandowski hade reducerat till 1-2 och skulle snart komma att kvittera till 2-2.

Däremellan skedde något som tv-tittarna missade.

Efter 3-2-segern mot Polen berättar den svenske förbundskaptenen Janne Andersson vad som hände när den polske lagledaren fick en varning. Ledaren hade plötsligt tagit sig in i Sveriges tekniska område och Andersson svarade med en markering.

– En av deras ledare var inne och ville ta bollen och sätta i gång spelet. Då tunnlade jag honom. Han blev irriterad, men jag var nöjd med tunneln. Vi snackade efteråt. Det var inte för att håna, han kom precis, och jag råkade putta den mellan benen på honom. Vi var goda vänner efteråt, säger Andersson.

Men det blev lite tumult?

– Ja, han fick gult kort, säger han och fortsätter:

– Den här gången var jag helt oskyldig. Jag kunde inte låta bli att tunnla honom när han kom in i vårt tekniska område. Men han har inte där att göra, så kan man sammanfatta det.

Polska frustrationen: ”Sverige maskade”

När SportExpressen pratar med den polske lagledaren Jakub Kwiatkowski ger han sin syn på händelsen.

– Det är fotboll och Sverige maskade från första minuten. Vi höll på att förlora och ville spela fotboll och jag ville ge våra spelare bollen så fort som möjligt och bollen var i Sverige tekniska område och där får ingen från motståndarlaget vara, men du vet, det är en fotbollsmatch och känslorna var starka och jag rusade dit för att hämta bollen och han tunnlade mig, det är sant, säger han.

Kwiatkowski fortsätter:

– Mer var det inte. Vad kan jag säga? Jag fick ett gult kort för att jag gick in på deras område och sen var det avklarat. Jag pratade med förbundskaptenen (Andersson) efter matchen och vi skakade hand. Jag gratulerade honom och laget för vinsten, önskade dem all lycka i turneringen. Och vi skojade om situationen.


Här är åttondelsfinalerna i EM

26 juni: Italien-Österrike

26 juni: Wales-Danmark

27 juni: Belgien-Portugal

27 juni: Nederländerna-Tjeckien

28 juni: Frankrike-Schweiz

28 juni: Kroatien-Spanien

29 juni: Sverige-Ukraina

29 juni: England-Tyskland


Janne Andersson: ”Gillar inte att möta oss”

I och med Viktor Claessons sena avgörande snuvade Sverige Spanien på gruppsegern och nu väntar Ukraina i Glasgow på tisdag.

Janne Andersson njuter av segern, men är fåordig när det kommer till den kommande åttondelsfinalen. 

– Vi har en match på tisdag och siktar på att vinna den. Och vinner vi den får vi en match till. Nu ska vi njuta och fira midsommar i Göteborg och bygga ny energi tills nästa match, säger han och fortsätter:

– Jag tror inte att motståndarna gillar att möta oss. De kommer tycka det är jobbigt att möta oss. Vi mötte ett bra fotbollslag i dag. Polen är ett jättebra fotbollslag och jag är glad över hur vi hanterade matchen.