Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag vill ge en stor eloge till det danska laget”

Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: WOLFGANG RATTAY / AP TT NYHETSBYRÅN

Janne Andersson skickar en hälsning till Christian Eriksen.

Den svenske förbundskaptenen blev rörd när han såg Eriksens lagkamrater bilda en ring runt honom.

– Som ledare vill jag ge en stor eloge till det danska laget som stod upp för sin lagkamrat, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Det blev en hemsk kväll för fotbollsvärlden efter Christian Eriksens kollaps på planen i matchen mellan Danmark och Finland.

Eriksen fick hjärt- och lungräddning på planen och ett lugnande besked kom till sist från Rikssjukhuset i Köpenhamn där Eriksen var vid medvetande.

Christian Eriksen har fått stöd från de flesta håll i fotbollsvärlden under kvällen och så även från Sveriges förbundskapten Janne Andersson.

Jannes hälsning till Eriksen

– Vi fick höra om det som hänt Christian Eriksen precis när vi landat i Sevilla. Utifrån vad jag hört så verkar läget vara stabilt. Vi hoppas så klart att han fortsätter bli bättre, säger Andersson till Fotbollskanalen.

De danska spelarna bildade en ring runt Christian Eriksen samtidigt som han fick behandling och Janne Andersson uppskattar agerandet.

– Vi blev alla, både spelare och ledare, väldigt tagna när vi såg bilderna. Som ledare vill jag ge en stor eloge till det danska laget som stod upp för sin lagkamrat.