Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag sätter en lax på att Isak gör tre mål”

Robin Bylund med sina vänner.
Foto: Privat.
Patrik Zettervall, Per Dannegård, Joakim Zettervall och Leo Svanberg.
Foto: Privat

På måndag spelar Sverige EM-premiär mot Spanien. 

Redan nu har flera svenska supportrar tagit sig ner för att heja fram Blågult. 

– Jag vill ju säga att Berg gör sju mål, säger den svenske supportern Pär Johnson.

Det börjar äntligen dra ihop sig. EM rivstartar under fredagskvällen när Italien tar emot Turkiet på Stadio Olimpico i Rom. Därefter väntar en riktig fotbollsfest med inte mindre än tre (!) matcher – varje dag.

Men vi måste vänta ändra fram till på måndag för att höra ”Du gamla du fria” eka. För då kliver Sverige in och möter ett tufft motstånd. I Sevilla väntar nämligen Spanien och redan nu har svenska supportrar börjat ta sig ner till varmare bereddgrader för att heja fram Blågult till seger.

– Jag tror att vi är bland dem första. Väldigt många kommer åka ner på lördag och söndag, säger supportern Robin Bylund som är på plats i Sevilla med ett kompisgäng. 

”Vi håller ställningarna”

Var det svårt att ta sig ner med tanke på corona? 

– Alltså vi flög ner från Köpenhamn och via Tyskland till Sevilla. Vi testade oss hemma och har dessutom med oss en hälsodeklaration. Här i Spanien måste du ha en sådan med dig för att kunna bevisa att du är frisk från corona.

En annan svensk supporter som har följt Sverige genom åren är Pär Johnson. Han ser fram emot att ansluta till ”Den gula väggen” som har fått ett starkt rykte bland övriga fans i Europa. 

– Vi är så sjukt laddade. Att matchen flyttades till Sevilla strulade till det i och med att vi är i Bilbao nu. Men nu får vi se två klassiska städer. Vi är typ de enda svenskarna här känns det som. Men det flesta tar väl morgonkärran från Arlanda i morgon och kommer ner och laddar upp med oss. Vi håller ställningarna här nu åt de svenska fansen, får vi väl säga. Det ryktas ju om att den gula väggen kommer skrämma spanjorerna totalt. Jag vill ju säga att Berg gör sju mål. Men jag tror tyvärr på att det blir och gneta till sig en poäng, säger Johnson.

Pär Johnson (i grått) och vännen Anders Kvist. De tror på kryss i premiärmatchen mot Spanien.
Foto: Privat

Patrik Zettervall är i Fungerola och ska bila till Sevilla på måndagen tillsammans med polarna Per Dannegård, Joakim Zettervall och Leo Svanberg. Zettervall säger att stämningen i kompisgänget är på topp.

– Vi laddar upp med paella och sangria. Vi är i Fungerola och bilar till Sevilla på måndagen. Vår farbror bor här och han lyckades lösa plåtar. Det blir en enkel 3-0-seger. Jag sätter en lax på att Isak gör alla tre mål, säger Patrik Zettervall.

– Vi har faktiskt åkt själva så det har inget med Camp Sweden att göra. De åker ner först på söndag. Vi är här ganska tidigt.

Patrik Zettervall, Per Dannegård, Joakim Zettervall och Leo Svanberg.
Foto: Privat

Ordföranden: ”Sedan kan man ta en öl”

Camp Sweden förväntar sig en svensk folkfest. Susanne Petersson, ordförande, berättade i veckan att det kan bli över 3 000 svenskar per match. 

– Vi kommer att vara minst 2 500 både i Sevilla och Sankt Petersburg. Det släpps biljetter hela tiden och folk är supertaggade på det här. Vi har en magisk utesamling i Sevilla. Men det kommer att bli varmt. Upp mot 39 grader. Så vårt råd är drick vatten, lite vatten till och så ytterligare lite vatten. Sedan kan man ta en öl!