Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag stänger inte in mig i ett garage”

Foto: ANDREAS HÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Dejan Kulusevski missade EM-premiären då han testades positivt för covid-19. Under tiden spreds en video när spelaren deltog på en privat festmiddag.

Nu berättar han för första gången om den uppmärksammade händelsen. 

– När allt kommer till kritan hade jag kunnat vara mer försiktig, säger han.

Det var några dagar innan EM-premiären mot Spanien som Dejan Kulusevski testades positivt för covid-19. Kort därefter stod det klart att även Mattias Svanberg lämnat ett positivt coronasvar och samma kväll tog landslaget fram nya förhållningsregler.

Samtidigt spreds en video på Kulusevski på sociala medier. 

Jannes förklaring

På videon, som laddades upp på Youtube den 31 maj i år, syntes Kulusevski umgås med ett tiotal andra personer i en lägenhet, och förbundskapten Janne Andersson kommenterade videon dagen efter.

– Jag har sett den och pratat med Dejan. Bakgrunden är att Dejan blev bjuden av sin syster och hennes pojkvän på en middag. När han kommer dit är några av hans kompisar där som en överraskning, vilket gjorde Dejan väldigt glad. Dejans grundingång i det här är att han haft covid innan, så han var inte varit så bekymrad. Han beklagar att han var med på den middagen och att han hade inställningen, sa Andersson.

Samtidigt meddelade landslaget att man trodde att Kulusevski inte smittats på tillställningen.

Kulusevski om filmen

Nu uttalar sig Dejan Kulusevski själv för första gången om videofilmen och den överraskningsmiddag som varit omtalad.

– Det är klart att det var lite svårt att sitta hemma. Man blev extra sugen när man kollade på Sverige. Men det var som det var. Det hände av en anledning, jag accepterade att jag blev positiv. Jag hade som mål att bli frisk snabbt, jag vet inte om det har hänt på en vecka. Det var starkt av mig och Svanberg att bli friska så snabbt, säger Kulusevski.

Sedan kommenterade han överraskningsmiddagen:

– Precis som du äter med din familj äter jag med min. I slutet av dagen hade jag kunnat var mer försiktig men jag kommer inte hem och stänger in mig i ett garage.

Gällande de negativa kommentarer som han fick på sociala medier svarar Kulusevski:

– Jag är van alltså. Det är vad det är. Jag kan inte kontrollera vad andra tycker, mår de bra av att säga det får de göra det. Jag försökte bli frisk, många hörde av sig, jag kände mycket kärlek från mycket folk som vill veta hur jag mådde.