Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Inte bra att trilla dit som England gjort”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN

SANKT PETERSBURG. Englands landslagsspelare Ben Chilwell och Mason Mount isolerades efter att ha kramat sina lagkamrater i Skottland. 

Det svenska landslaget har pratat med spelarna i Blågult - och sagt till dem att vara vaksamma. 

- Det är inte bra att trilla dit på det sättet England gjort. Kramas kanske inte är så bra, säger förbundskapten Janne Andersson. 

Det var i matchen mellan Skottland och England som Chelsea-mittfältaren Billy Gilmour fick priset som som matchens lirare för Skottland. Men efteråt fick han ett inte lika roligt besked.  Gilmour missar resten av EM eftersom han testats positivt för covid-19. Hans positiva test fick oanade konsekvenser även för det engelska landslaget. 

Kramades med klubbkamrat

Efter matchen kramades nämligen Billy Gilmour med båda sina Chelsea-lagkamrater Ben Chilwell och Mason Mount och spelarna isolerades också efter att beskedet om att Gilmour testat positivt kom. I det svenska landslaget har spelare och ledare pratat om händelsen och sagt att det helst ska undvika kramar med motståndarna. 

– Vi har tagit upp det med spelargruppen och sagt att vi ska vara vaksamma. Det är inte bra att trilla dit på det på det sättet England har gjort. Jag hoppas att vi inte drabbas av något liknande, säger förbundskapten Janne Andersson. 

Efter det här fallet med Englands spelare?

– Nej, vi hade uppe det konkret nu efter att det skett. Inför morgondagens match. Man kramas är kanske inte så bra. Om man slänger näven, det kan jag inte bedöma. Om man tvättar händerna sedan. 

- Det får jag höra med läkarna, säger Andersson. 

LÄS MER: Emil Forsberg om samtalet med dottern: ”Kom hem”

LÄS MER: Slovakien rasar efter förlusten: ”Det var en tydlig hands”

GUIDE: Allt du behöver veta om fotbolls-EM 2021