Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ilskan i Ukraina: ”Jag vädjar till er att sluta”

Foto: JUSTIN SETTERFIELD / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ROBERT GHEMENT / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Ukraina får hård kritik inför mötet mot Sverige. 

Nu har anfallsstjärnan Andrej Jarmolenko fått nog - och tänker tysta dem i åttondelsfinalen. 

– Ju mer ni skriver att jag är gammal, att jag inte kan spela längre, ju mer motiverad blir jag, säger han.

Dejan Kulusevski varnar för Ukrainas många hot inför åttondelsfinalen, bland annat West Hams Andrej Jarmolenko, 31.  Men i Ukraina har åsikterna om landslaget varit betydligt tuffare. 

De har fått höra att de inte har fysiken eller psyket som krävs för turneringen.

Nu har veteranen Andrej Jarmolenko fått nog. Under fredagens pressträff slog anfallaren tillbaka mot alla som sågar landslaget.

– Vi får mycket kritik nu, säger han. Jag håller med vissa kritiker, men jag vädjar till er nu att vara mer positiva. Vi har gått till åttondelsfinalen, det minsta man kan begära av oss är att vi gick vidare från gruppspelet, och visst vi hade lite tur, och det var ingen bra match mot Österrike, men nu måste vi jobba tillsammans och vara mer positiva. 

Tuffa svaret till kritikerna

Ukrainska fotbollsexperter och fans menar att laget varit för beroende av äldre spelare som Jarmolenko, att det inte räcker för att besegra Sverige. 

– Jag har sagt många gånger, ju mer ni skriver att jag är gammal, att jag inte kan spela längre, ju mer motiverad blir jag, säger han. Och desto mer motiverad blir jag att arbeta hårdare och att tysta journalister och andra som kritiserar mig. Så sluta inte kritisera mig, det gör mig bara bättre på plan. 

Under pressträffen med inhemska medier fick han också en utmaning. 

Är Jarmolenko och de andra spelarna i Ukraina beredda att färga håret gult och blått om de vinner EM. Tidigare har Englands landslag lovat att blondera håret som Phil Foden om man går hela vägen. 

Uppmaningen fick Jarmolenko att lyfta på kepsen och visa ett hårfäste som växer allt högre upp på huvudet. 

– Jag är inte i den åldern att jag kan riskera mitt hår. Om jag gör något med håret så kanske det inte växer ut igen så jag vågar inte riskera det, säger han och skrattar. 

– Jag säger inte att det är en ful frisyr dock. 

LÄS MER: Kulusevskis varning: ”En av de bästa...”

LÄS MER: Statistiken avslöjar – här är Sverige sämst

LÄS MER: ”Är mycket nära” oväntat klubbval