Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ilskan i SVT: ”Jag blir arg och förbannad”

Foto: JONATHAN MOSCROP VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/SPORTIMAGE WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: SVT

Italien tog tredje raka segern i EM, men inte helt fläckfritt.

En filmning av Emerson fick Jonas Eriksson att gå i taket i SVT.

– Uppenbart fusk. Vidrigt, säger den förre elitdomaren.

Italien är redan klara för åttondelsfinal efter två raka segrar och kastade om rejält i startelvan mot Wales i sista gruppspelsmatchen. Hela åtta nya spelare kom in i Roberto Mancinis gäng.

Men rotationen syntes inte på planen eller målprotokollet. Efter 39 minuter spel skarvade Matteo Pessina in en frispark från Marco Verratti och satte 1-0.

I halvtid hyllade SVT:s studio det italienska spelet men den tidigare proffsdomaren Jonas Eriksson tog fram en situation som gjorde honom rasande.

Italiens ytterback Emerson gjorde en snabb räd på sin vänsterkant i första halvlek och föll i straffområdet. En uppenbar filmning, enligt Eriksson.

– Det börjar koka lite grann. Jag blir arg, irriterad och förbannad, säger Jonas Eriksson och fortsätter:

– Visst, det finns en duell men när Emerson tappar bollen och tappar han plötsligt han all kontroll på benen och faller ihop.

Jonas Eriksson kritiserade Emerson

Domaren friade men valde inte att varna italienaren för filmning. Eftersom videodomarsystemet inte får gå in och granska varningssituationer blev det ingen VAR-koll heller.

– Fotboll är en kontaktsport, man ska kunna röra varandra. Fusk hör absolut inte hemma här, det här är vidrigt. Det är bland det värsta som finns i fotboll. Det här är anledningen till att folk inte vill gå på fotboll, säger Jonas Eriksson och avslutar:

- Uppenbart fusk. Vidrigt, bort med det.

Matteo Pessinas mål blev matchens enda och därmed är Italien klara gruppsegrare med tre raka segrar och inga insläppta mål. Det har aldrig hänt tidigare i EM-historien.

Trots Wales förlust är laget vidare till åttondelsfinal som tvåa. Schweiz slog samtidigt Turkiet med 3-1 och får nu invänta resultaten i de andra grupperna för att se om man blir en av de fyra bästa grupptreorna.