Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Helt orimligt och det kommer aldrig att ske”

Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Dra ner på målfirandet efter två covid-fall i svenska EM-truppen?

Det är inte aktuellt, menar Sebastian Larsson.

– Det är helt orimligt och det kommer aldrig att ske, säger han.

Sverige har under veckan drabbats av två positiva coronafall i truppen: Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg. Som en följd av det stramade landslagsledningen åt regelverket vilket innebär att alla gemensamma inomhusaktiviteter ställts in. I stället är direktiven tydliga att laget ska hålla sig utomhus om man vill göra något på sin lediga tid.

– Vi gör inte så jättemycket, förhoppningsvis kan man spela golf under dagarna, utomhus och långt ifrån varandra. Vi sprider ut oss när vi äter, säger Sebastian Larsson.

Coronafallen i truppen har heller inte förändrat något när det kommer till ett eventuellt målfirande vid svenskt mål mot Spanien eller senare i gruppspelet.

– Jag vet inte (om vi får), säger han och tittar bort mot presschefen Jakob Kakembo Andersson. 

”Blir bara larvigt”

Larsson tillägger:

– Men vi kommer att göra det i alla fall. Det har varit olika direktiv i allsvenskan också men om någon frågar mig om vi avgör en EM-premiär i 95 minuten mot Spanien, så kommer man inte att komma ihåg om du får kramas en och en eller om vi ska stanna en meter ifrån varandra. Det är fullständigt omöjligt, det finns ingen idé att jag sitter här och säger: ”vi stannar och applåderar varandra på två meters avstånd”. 

– För det är helt orimligt och det kommer aldrig att ske. Vad de som bestämmer kring reglerna säger om det.. det blir bara larvigt om jag sitter här och säger ”nej vi kommer inte att kramas” för det är en självklarhet att vi ska kramas.