Här slår Ronaldo tidernas målrekord

Cristiano Ronaldo.
Foto: ZSOLT SZIGETVARY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM / STELLA PICTURES/NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM

Portugal spelade 2-2 mot Frankrike och är klart för åttondelsfinal.

Och Cristiano Ronaldo är historisk.

Tvåmålsskytten är nu uppe i 109 landslagsmål och tangerar därmed rekordet.

Den avslutande gruppspelsmatchen mellan Portugal och Frankrike handlade till störst del om två gamla lagkamrater från Real Madrid.

Cristiano Ronaldo och Karim Benzema turades om att göra mål när lagen spelade 2-2 med varandra, något som innebär att båda lagen går vidare till åttondelsfinal. Det gör även Tyskland, som med nöd och näppe fixade 2-2 hemma mot Ungern – som slutar sist i ”Dödens grupp”.

Ronaldo öppnade målskyttet från straffpunkten i den första halvleken och på tilläggstid fick Karim Benzema chansen att replikera, även han från elva meter.

Resultatet? 1-1.

Fransmannens första mål i landslaget på nästan sex år.

Samme Benzema gav sen, efter att ha friställts av Paul Pogba, Frankrike ledningen omgående i den andra halvleken. Gruppavgörandet utvecklades till en rysare och tre lag – Portugal, Ungern och Tyskland – turades om att ligga sist i tabellen.

Ronaldo historisk - bäst någonsin

Men Portugal skulle komma tillbaka.

Och visst var det Ronaldo som skulle kvittera. Även den här gången fick han göra det via en straffspark. En straffspark som förvaltades på allra bästa sätt, lågt invid Hugo Lloris högra stolpe.

Fler mål än så skulle inte komma i Budapest och matchen slutade 2-2. Något som innebär att Frankrike vinner gruppen före Portugal. Tyskland kniper tredjeplatsen via ett nödrop.

För Cristiano Ronaldo innebär de två målen att han nu är uppe i fem mål i sommarens EM och makalösa 109 landslagsmål i karriären. Därmed tangerar han iraniern Ali Daei, som har världsrekordet i antal landslagsmål.


Här är åttondelsfinalerna i EM

26 juni: Italien-Österrike

26 juni: Wales-Danmark

27 juni: Belgien-Portugal

27 juni: Nederländerna-Tjeckien

28 juni: Frankrike-Schweiz

28 juni: Kroatien-Spanien

29 juni: Sverige-Ukraina

29 juni: England-Tyskland