Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här dyker Zlatan upp i Stockholm – i lyxbilen

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Till följd av coronasmittan kallar Sverige upp ett antal extraspelare som inom kort kommer att börja träna vid sidan av den ordinarie truppen.

Janne Andersson kollade då läget med Zlatan – men 39-åringen är inte redo. 

– Jag kollade med Zlatan, men han är inte så långt fram, säger Andersson. 

Enligt SportExpressens uppgifter rehabtränar Zlatan i väntan på ett ödestest i slutet av juni – samtidigt har han semester i Sverige och sågs på torsdagen köra runt i sin Ferrari på Strandvägen i Stockholm. 

Tidigare i år gjorde Zlatan Ibrahimovic comeback i landslaget efter nästan fem års frånvaro med ett tydligt mål: sommarens EM. Han spelade mot Kosovo och Georgien och noterades för tre framspelningar. 

Men EM-drömmen grusades innan den hann börja på allvar. I Milan 3-0-seger mot Juventus i början av maj tvingades Zlatan kliva av med en befarad knäskada. 

Bara ett par dagar senare kom beskedet att Zlatan missar sommarens mästerskap. 

– Jag har i dag pratat med Zlatan Ibrahimovic som dessvärre meddelat att hans skada stoppar hans medverkande i EM i sommar. Det känns så klart tråkigt, framför allt för Zlatan men också för oss. Jag hoppas att han så snart som möjligt är tillbaka på planen igen, sa förbundskapten Janne Andersson då. 

Zlatans ord efter skadan: ”Det är inte över”

Det kommunicerades från Milans håll att det väntade sex veckors rehabilitering för svensken, vilket skulle innebära att han kunde vara tillbaka i spel lagom till att gruppspelet i EM tog slut. 

Zlatan själv vände sig till Instagram och la ut en träningsvideo till texten: ”Det är inte över förrän jag säger att det är över”. 

https://www.instagram.com/p/CPDmux1H_nJ/

Ett glädjande besked att Zlatan var tillbaka i träning så snabbt, men trots det var Zlatan enligt Janne Andersson inte aktuell att ta ut som reserv i den 26 man stora truppen. 

– När han beskrev den processen som väntar honom rehabmässigt så var det inte aktuellt. Det är läkarna som talar om vilken dignitet det är på skadan och tar det sex veckor så är vi inne i juli månad. Den här rehaben kan, som jag förstår det, inte gå snabbare. Det är som det är. Tyvärr. 

Ödestest för Zlatan i slutet på juni

På torsdagen öppnades det en möjlighet för Zlatan att återvända till landslaget. För SportExpressen kunde på torsdagsförmiddagen avslöja att landslaget, till följd av att Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg testat positivt för covid-19, bestämt sig för att kalla in extraspelare i en parallell grupp som ska träna ihop och vara redo att ansluta till EM-truppen. 

Men Zlatan Ibrahimovic ingick inte i den gruppen. 

– Jag har haft kontakt med Zlatan. Han är inte så långt framme, säger Andersson. 

Enligt SportExpressens uppgifter är Zlatan mitt uppe i sin rehabilitering och kommer i slutet av juni att undersökas av Volker Musahl (som opererade Zlatans knä efter korsbandsskadan 2017). Det blir ett ödestest för att få se den riktiga omfattningen på Zlatans knäskada.

Zlatan semestrar i Stockholm – med sitt vrålåk

I väntat på det testet har Zlatan semester. I slutet på maj såg han Hammarby bli mästare i Svenska cupen och på torsdagen körde han runt på Strandvägen i sin lyxbil, Ferrari Monza SP2. 

Zlatan Ibrahimovic i sin bil cab på Strandvägen i Stockholm.
Foto: LÄSARBILD

– I bilvärlden är den Ferrarin större än allt Zlatan har gjort på en fotbollsplan, sa Teknikens Världs chefredaktör Marcus Engström till SportExpressen förra året. 

Bilen är utrustad med en V12:a på 6,5 liter som levererar hela 810 hästkrafter och 719 newtonmeter, enligt Ferraris hemsida.

LÄS MER: Kritiken mot Sveriges EM-kostymer: ”Man blir ledsen”

LÄS MER: Ukraina tvingas ändra sina matchtröjor efter ryska ilskan

GUIDE: Allt du behöver veta om fotbolls-EM 2021