Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här är spelarna som nu slutar i landslaget

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

GLASGOW. Sverige är utslaget ur EM.

Nu försvinner hundratals landskamper från Janne Anderssons landslag.

Sebastian Larsson, Marcus Berg och Andreas Granqvist tackar för sig.

Dessutom tyder mycket på att Mikael Lustig – och eventuellt fler spelare – slutar.

– Det är mycket som tyder på det, ja, säger Sebastian Larsson.

Ett sent mål knäckte Sverige och tog död på drömmen om en kvartsfinal mot England i Rom på lördag – och när landslaget återsamlas för VM-kval i höst är det sannolikt utan flera bekanta ansikten.

Både Marcus Berg och Sebastian Larsson har sagt att de slutar i landslaget efter EM. Dessutom försvinner Andreas Granqvist, som ingick i truppen utan att spela.

– Det är väl mycket som tyder på det, ja. Jag har aldrig varit mycket för definitiva slutdatum, men det vore väl ingen vild gissning, säger Sebastian Larsson efter matchen mot Ukraina.

Marcus Berg, som byttes in i matchen, har tidigare meddelat att EM-slutspelet blir slutdatum.

– Jag har sagt innan att EM kommer att bli mitt sista i landslaget och det är det jag förhåller mig till. Sedan vet man aldrig, men det är det jag har i huvudet just nu för att därefter kunna fokusera på min familj och klubblaget, sade han i slutet på mars.

– De här samlingarna sliter ganska mycket, med resor och tuffa matcher, och man blir inte yngre direkt. Samtidigt känner jag mig fräsch och om jag ska hålla de åren jag har med Blåvitt kan jag behöva den här tiden för att återhämta mig.

Mikael Lustig: ”Finns i tanken hela tiden”

Även Mikael Lustig har varit inne på att EM-slutspelet skulle bli det sista med landslaget, men något definitivt besked har han, likt till exempel Gustav Svensson, inte givit.

– Såklart det finns i tanken hela tiden, sen har jag sagt till mig själv att ta några dagar efter. Det är ett viktigt beslut för mig och jag ska inte höfta fram ett beslut. Jag vill ta några dagar, sade han inför Sveriges åttondelsfinal.

Sammanlagt försvinner hundratals landskamper från Janne Anderssons trupp – och efter Sveriges snöpliga uttåg mot Ukraina menade Emil Forsberg att det kommer bli kännbart.

– De som slutar ska få alla hyllningar, det kommer bli oerhört jobbigt. Just nu är det svårt att tänka på det, säger han.

Var det någon av er som sa något till spelarna som slutar nu i omklädningsrummet?

– Nej, det stannar i omklädningsrummet. Jag vet inte vilka som har sagt något officiellt. Det tar vi med varandra, så får vi se sedan.


LÄS MER: Forsbergs historisk: Är nu bäst någonsin 

LÄS MER: Janne Anderssons tårar efter uttåget 

LÄS MER: Förklaringen bakom de märkliga bilderna på Olsson i EM