Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är hetaste snackisarna från EM

Fotbolls-EM är över och Portugal är mästare!

Här är listan över de hetaste snackisarna och ögonblicken vi minns från fotbollsfesten i Frankrike.

 1. 1. Will Grigg's on fire

  Will Grigg. Foto: Petr David Josek / AP TT NYHETSBYRÅN


  Han spelade inte en enda minut – men var ändå EM:s mest omsjungna spelare. Ramsan om Will Grigg spreds som en löpeld runtom både på läktare och på franska gator och torg.

 2. 2. Kommentatorseuforin

  Gudmundur Benediktsson.


  När Arnór Ingvi Traustason gjorde 21 mot Österrike skrev den isländske kommentatorn Gudmundur Benediktsson in sig i historieböckerna med ett minst sagt euforiskt referat.

 3. 3. Zara Larssons världssuccé

  Zara Larsson. Foto: Matthias Hangst / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE


  Svenska landslaget svek – men Zara Larsson tog världen med storm. Hon hyllades efter både invigningsceremonin och finalceremonin där hon uppträdde med officiella EM-låten "This one's for you".

 4. 4. Sagan som blev sann

  Hal Robson-Kanu. Foto: Kieran Mcmanus / KIERAN MCMANUS / BACKPAGE IMAGES DPPI AGENCE DE PR  Hal Robson-Kanu fick nobben från en fortsättning i Championship-klubben Reading – men kan vänta sig spel i en bättre liga efter sin fantastiska EM-resa. Lurade det belgiska försvaret och gjorde mål i kvartsfinalen.

 5. 5. Lasse Lava skrev historia

  Lars Lagerbäck. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN


  Det var inte bara det att Lars Lagerbäck tog Island till EM – han lyckades även ta laget till kvartsfinal. Snacka om att skriva historia. Hyllningarna har varit stora från alla håll och kanter.

 6. 6. Mjukis-veteranen äldst någonsin

  Gabor Kiraly. Foto: Daniel Malmberg / DANIEL MALMBERG/IBL IBL/ALL OVER PRESS


  I matchen mot Österrike blev den ungerske målvakten Gabor Kiraly den första 40-åringen någonsin att spela en match i EM. Dessutom superkänd för sina magiska, grå mjukisbyxor som följt med genom karriären.

 7. 7. Ronaldos rekord och tårar

  Cristiano Ronaldo. Foto: Kieran Mcmanus / KIERAN MCMANUS / BACKPAGE IMAGES DPPI AGENCE DE PR


  Först slog han rekord – som förste målskytt under fyra EM-turneringar. Till slut fick han även lyfta pokalen – efter en tårfylld, känslosam final mot Frankrike på Stade de France.

 8. 8. Svenska publikfesten

  Svenska fans på plats under EM. Foto: Daniel Malmberg / DANIEL MALMBERG/IBL IBL/ALL OVER PRESS


  Den gula väggen imponerade stort – ännu en gång. I sedvanlig stil vallfärdade svenska fans till EM och visade världsklass på läktarna och trotsade flygstrejk och svagt landslag på planen.

 9. 9. Malar stal showen

  Malarna invarderade. Foto: Darren Staples / REUTERS BILDBYRÅN


  Inför EM-finalen mellan Frankrike och Portugal visades märkliga bilder från Stade de France. Malar hade intagit arenan – och irriterade spelare, tränare och inte minst journalister som fick stå och vifta med sina armar i direktsändning.

 10. 10. Märkliga Platini-bilderna

  Michel Platini på storbildskärmen på Stade de France. Foto: Michael Sohn / AP TT NYHETSBYRÅN


  Efter EM-finalen buades det hejvilt på Stade de France. Anledningen? Den avstängde före detta fotbollspresidenten Michel Platini tackades av på storbildsskärmen inne på Stade de France. Något som inte uppskattades av den närvarande publiken.

 11. 11. Granit och Taulant Xhaka

  Xhaka-bröderna. Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/ULMER/TEAMFOTO IMAGO SPORTFOTODIENST


  Xhaka-bröderna Granit och Taulant skrev historia som första bröder att ställas mot varandra i EM någonsin när Schweiz mötte Albanien. På läktaren satt deras mamma, Elmaze, i en tröja med båda ländernas flagga.

 12. 12. Löws svettkupp

  Joachim Löw.


  Flera gånger under mästerskapet stal Tysklands förbundskapten Joachim Löw all uppmärksamhet. Om det inte var i skrevet så tog han med handen i sin armhåla – för att sedan lukta på den. Något som fick många på sociala medier att göra honom till åtlöje.

 13. 13. Spaniens "nerspydda" tröjor

  Spanska andrastället. Foto: Georgi Licovski / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN


  Vad var det egentligen för tröjor Spanien hade som andraställ under EM? Många ställde sig frågan – och noterade att det såg ut som att tröjorna hade blivit nerspydda. Nej, gör om, gör rätt till nästa mästerskap.

 14. 14. De Geas påstådda inblandning i sexskandal

  David De Gea. Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/SPORTIMAGE IMAGO SPORTFOTODIENST


  Inför Spaniens premiär mot Tjeckien gick spansk press ut med den chockerande nyheten. Målvakten David De Gea skulle skickas hem på grund av påstådd inblandning i en sexskandal. Förbundskapten Vincente Del Bosque gjorde dock inte så – utan De Gea spelade samtliga matcher för Spanien.

 15. 15. Xherdan Shaqiris drömmål

  Xherdan Shaqiris drömmål. Foto: Darko Bandic / AP TT NYHETSBYRÅN


  Dmitri Payet och Radja Nainggolan gjorde båda drömmål under EM-slutspelet. Frågan är dock om inte Xherdan Shaqiris var det absolut vackraste när han cykelsparkade in bollen från straffområdslinjen.