Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Han är given för mig – kommer ösa in mål”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: ZHENG HUANSONG VIA WWW.IMAGO-IMAGES.D / IMAGO IMAGES/XINHUA WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Gusten Dahlin menar att Emil Forsberg ger poänggaranti. 

SVT-profilen Johan Kücükaslan tar med Romelu Lukaku i sitt lag till Premium Manager EM. 

– Han kommer ösa in mål, säger Johan Kükükaslan. 


Klicka här för att skapa ditt eget EM-lag 

EM närmar sig, och redan på fredag drar det i gång. Vi tog ett snack med Gusten Dahlin, från Fotbollskanalen, och SVT-profilen Johan Kücükaslan om vilka spelare de inte missar att ta ut i sina fantasylag. 

– Emil Forsberg är av allt att döma i toppslag och insatserna mot Finland och Armenien vittnar om att Forsberg blir spelaren som den svenska offensiven kommer kretsa kring. Tog dessutom alla fasta situationer mot Armenien och det med den äran! Ny förste straffskytt efter Sebastian Larssons miss? Hur som helst: Poänggaranti! säger Gusten Dahlin. 

”Har en väldigt bra säsong i Roma”

Förutom den svenska stjärnan går Gusten på två nationer med guldambitioner – Italien och Nederländern.a 

– Nederländerna har en tacksam grupp och jag tror målen kommer komma i ganska strid ström direkt. Finns en hel del om och men kring hur De Boer kommer formera sitt lag, men ett som är säkert är att Memphis Depay startar och att han är den stora stjärnan framåt.

– Leonardo Spinazzola är kanske en doldis för många men ytterbacken har stått för en väldigt bra säsong i Roma och det är mer än något i den offensiva riktningen. Lägg på att Italien besitter en oerhört solid defensiv och att motståndet i gruppen är beskedligt så förstår ni själva att Spina lär stapla poängen på hög! avslutar han.

Belgien kom till VM-semifinal sist det var mästerskap, men gick ge sig mot slutsegrarna Frankrike i en jämn semifinal. När SVT-profilen Johan Kücükaslan, som bevakar mästerskapet på plats, tar ut sitt lag till Premium Manager EM är därför Belgiens stjärnanfallare Romelu Lukaku given.

– Lukaku är given för mig. Belgien är i en lätt grupp, kommer gå långt i turneringen och en formstark Lukaku kommer ösa in mål, säger han. 

”Ett måste i ditt lag” 

Kücükaslan väljer också att lyfta fram två andra spelare som man bör ha med i sitt lag. 

– Harry Kane. England på hemmaplan. Med publik på läktarna och domsluten med sig. Kane som given straffskytt, ett måste i ditt lag. 

– Federico Chiesa. Italien känns som en outsider, Chiesa har glänst i ett annars så svagt Juve den här säsongen. En EM-premiär på hemmaplan. Där kan 23 åringen kliva fram.