Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gjorde ett reklamjobb dagarna innan smittan

Dejan Kulusevski.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Kulusevski under inspelningen av reklamfilmen.
Foto: Instagram

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Dejan Kulusevski startade mot Armenien i EM-genrepet.

Nu är han sjuk i covid-19.

Ett par dagar innan matchen sågs han, under sin ledighet, genomföra ett reklamuppdrag i Stockholm.

– Jag har hört och sett det, men jag vet inte exakt hur det såg ut, säger landslagschef Stefan Pettersson.

Under tisdagseftermiddagen kom mardrömsbeskedet att en av landslagets största stjärnor, Juventus-spelaren Dejan Kulusevski, testat positivt för covid-19.

Han är därmed inte aktuell för EM-premiären mot Spanien.

– Han är naturligtvis bedrövad, säger landslagschefen Stefan Pettersson.

21-åringen kände sig förkyld under tisdagsmorgonen, genomförde ett snabbtest och är nu isolerad i Stockholm, samtidigt som resten av landslaget fortsätter EM-förberedelserna i Göteborg. 

Men hur kunde han bli smittad?

– Under ledigheten, exakt hur vet vi inte, men det tror vi, säger landslagets läkare Anders Valentin.

Vet ni vad han gjorde under ledigheten?

– Jag vet inte i detalj.

Samtliga spelare gavs ett par dagar ledigt efter träningslandskampen mot Finland. Sen samlades de åter på onsdagen för att förbereda sig inför EM-genrepet mot Armenien – där Dejan Kulusevski startade i anfallet.

Gjorde reklamjobb under ledigheten

På ledigheten genomförde Dejan Kulusevski ett reklamuppdrag för dryckesmärket Vitamin Well, något som Next Level Group, dit Kulusevski är knuten, la upp på Instagram två dagar efter matchen mot Finland.

”I dag har vi varit tillsammans med Dejan på rolig fotografering med Vitamin Well på Grimsta IP - Dejans gamla hemmaarena. Kul att hinna umgås innan det är dags för EM!”, skrev Next level Group.

Något som landslagschefen Stefan Pettersson säger sig känna till.

 – Jag har hört och sett det där och jag vet inte exakt hur det såg ut, men om det var en reklaminspelning utomhus så behöver inte det betyda att det är större risk för att bli smittad. Spelare har ett eget ansvar och det har de fått med sig, jag kan inte säga mer om det för jag vet inte hur det gick till, säger Pettersson.

Förbundskapten Janne Andersson:

– Nu har inte jag tillgång till sociala medier, så jag har inte sett det här utan bara hört talas om det men det beror ju helt på hur det görs. Om det var utomhus och det är rimligt så ser jag inga större konstigheter med det. Men jag vet inte exakt hur det gick till så jag kan inte kommentera det.

”Alla på plats tog ett covid-test”

Hur ser ni på att spelarna fick ledigt?

– Det var inget konstigt. Det var ett beslut vi hade övervägt noga.  De fick ledigt med förhållningsregler, så klart. Vi känner fortfarande att beslutet var helt rätt, säger landslagschefen Stefan Pettersson.

SportExpressen har varit i kontakt med Next Level Group angående Kulusevskis reklamjobb.

– Vi var väldigt måna om Dejans säkerhet. Det var ett litet team som var med under inspelningen, alla som var på plats tog ett covidtest innan. Och där alla i teamet, på åtta personer, hade ett negativ testsvar, säger Sara Mehany, brand manager, och avslutar:

– Inspelningen skedde utomhus på Grimsta IP och vi hade en hel fotbollsplan för oss själva. Och inspelningen var inte speciellt lång, en och en halv timme.