Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ger sanningen: ”Var inte som folk trodde”

Lina Lundqvist på läktaren under VM i Ryssland 2018.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Under VM i Ryssland 2018 spreds bilden på svenska Lina Lundqvist, 22, över hela världen.

Det här mästerskapet är Lina, som är Emil Krafths flickvän, inte på plats men följer EM med glädje hemma från tv-soffan. 

Och hon avslöjar också anledningen till varför hon såg så ledsen ut på bilden. 

– Det var inte som folk trodde, säger Lina Lundqvist. 

Det var med en knapp kvart kvar av kvartsfinalen mot England under VM i Ryssland 2018 som Lina Lundqvist zoomades in på läktaren

Den 22-åriga svenskan såg deppig och ledsen ut, något som den brittiske tv-profilen Piers Morgan noterade. 

Morgan tog en bild från sändningen, skrev ”SOS” och skickade ut till sina drygt 6,5 miljoner följare på Twitter.

https://twitter.com/piersmorgan/status/1015621033267793920?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1015621033267793920%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fbn-klara-xpr-prod.trusted.elx.ohoy.io%2Fedit%2Fe8f25d46-9c0a-4885-8ae6-7a736dc5045e

Sedan var bilden överallt och folk berördes av hur ledsen den blågula supportern såg ut när Sverige var på väg ut ur mästerskapet. 

Det de allra flesta inte visste var att Lina Lundqvist är den svenske landslagsspelaren Emil Krafths flickvän. 

Bilden blev inte bara viral i sociala medier utan också en nyhet hos världspressen, tidningar som The Sun och Daily Star skrev om den. 

”Det var därför jag var ledsen”

Det här mästerskapet följer Lina Lundqvist, nu 25 år, hemma från tv-soffan. 

– Det är jättetråkigt att det inte går att vara på plats på samma sätt den här gången. Men jag tror att det svenska landslaget känner stort stöd hemifrån, säger Lina Lundqvist och skrattar åt minnet från Ryssland för tre år sedan. 

– Just där och då blev det ju en jättegrej, och jag blev bombad på sociala medier. Jag hade aldrig kunnat tro att bilden skulle bli så viral. 

Lina Lundqvist avslöjar nu dock att det inte var för att Sverige var på väg mot en förlust mot England som hon såg ledsen ut. 

– Det roliga är att jag precis i stunden när jag zoomades in nästan började gråta för att Emil hade skadat sig och låg ned på planen. Så det är därför jag ser så fruktansvärt deppig ut på bilden, och inte i första hand på grund av att Sverige var på väg att förlora mot England. Även om det så klart också var tråkigt.

– Men sedan blev den där bilden någon slags symbol för Sveriges uttåg ur VM. 

Lina Lundqvists bild på Instagram innan Sveriges EM-premiär.
Foto: Lina Lundqvists Instagram

”Hoppas på final”

Lina Lundqvist följer pågående EM med glädje. 

– Jag tycker att Sverige har gjort det jättebra hittills, de verkar vara ett väldigt härligt gäng och jobbar som ett lag. Jag tror på dem. 

Hur långt tror du att Sverige går?

– Även om vi saknar Emil här hemma hoppas jag att det dröjer ett tag innan han kommer hem. Jag har räknat med att Sverige går till final. 


Ludwig Augustinsson springer på toaletten