Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Frisyren som väcker reaktioner i England

Foto: DAVE THOMPSON / AP TT NYHETSBYRÅN

Phil Foden har blivit Paul Gascoigne inför EM – åtminstone sett till frisyren.

Men ”Gazza” hoppas också att Foden tar med sig hans egen målgest från EM 1996.

– Om Foden gör mål borde han göra ”tandläkarstolen”, så kommer jag och häller drinken i hans hals, säger Gascoigne till Daily Mirror.

Phil Foden, 21, har haft en stark säsong i Manchester City och kommer till EM som en nyckelspelare trots att han skickades i väg från truppen efter en skandal med kvinnor på hotellrummet förra hösten. 

Foden kommer inte bara med självförtroende till EM – han kommer också med en ny frisyr och en hårfärg som har lett till jämförelser med Paul ”Gazza” Gascoigne, 54.

Foden om jämförelsen med ”Gazza”

– Jag har haft samma frisyr i flera år nu så jag tänkte att jag skulle prova något nytt. I morse vaknade jag upp till många jämförelser med Gazza och Eminem, säger Foden till The Guardian.

Bilderna på Foden med den engelske fotbollslegendarens frisyr har väckt uppsikt i sociala medier. Foden har kallats för ”The Stockport Gazza”.

– Jag har inget alls emot det. Han är en fantastisk spelare, säger Foden till The Guardian.

– Jag minns när jag såg höjdpunkter med Gazza på tv, en otrolig spelare. Hela nationen vet vad han betyder och vad han gjorde. Jag skulle inte vara så dålig om jag får med mig en bit av Gazza till planen.

Även Gascoigne bytte frisyr

Hur reagerade Paul Gascoigne själv på Phil Fodens drag inför EM?

Han gick också till barberaren och skaffade sig sin klassiska frisyr ännu en gång. Till Daily Mirror säger Gascoigne att han även vill att Foden ska härma målgesten ”tandläkarstolen” som han själv gjorde efter volleymålet mot Skottland i EM för 25 år sedan.

Målgesten gick ut på att Gascoigne la sig på marken samtidigt som Teddy Sheringham sprutade vatten i hans mun.

– Om Foden gör mål borde han göra tandläkarstolen, så kommer jag och häller drinken i hans hals, säger Gascoigne till Daily Mirror.

– Jag tycker det var mitt bästa mål i Englands tröja, och firandet gjorde det till det största ögonblicket.

Precis som 1996 ställs England mot Skottland i sommarens EM.

https://twitter.com/England/status/1402233979441385476