Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Nu är jag taggad på att EM ska börja”

Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Från petad ur EM-truppen till högaktuell för att starta i EM-premiären mot Spanien. 

Pierre Bengtssons senaste veckor har varit en fotbollsmässig bergochdalbana. 

– Men nu är jag taggad på att EM ska börja, det ska bli väldigt roligt så klart, säger han. 

Pierre Bengtsson petades överraskande ur EM-truppen när Janne Andersson presenterade de 26 namnen som skulle vara med i sommarens mästerskap. Detta trots att Bengtsson varit en nyckelspelare i såväl EM-kvalet som Nations League. Men efter att Martin Olsson skadad sig, kom Bengtsson med som siste man in i truppen, men ser nu ut att ha goda chanser att starta EM-premiären mot Spanien, då Ludwig Augustinsson har problem med ljumskarna. Vänsterbacken ser fram emot mästerskapet. 

– Det känns väldigt roligt så klart. Jag är taggad att det sätter i gång på allvar, säger Bengtsson. 

Berätta lite om samtalet du hade med Janne när du petades. Janne själv sa att det var ett jobbigt samtal för honom också? 

– Det är klart att det var ett tråkigt besked jag fick tidigare när jag inte var uttagen första gången. Det har varit både upp och ner. Men det är klart att det är roligare att sitta här i dag. Men det är bara att se fram emot EM och förbereda sig så bra som möjligt. 

Du är än så länge den enda tillgänglige vänsterbacken. Hur ser du på chanserna till att startat mot Spanien i EM-premiären? 

– Jag förbereder mig så bra som möjligt. Jag försöker hålla mig i så bra form som möjligt. Vi får se hur laget ser ut. 

Inte förstavalet i FCK 

Bengtssons framtid i FC Köpenhamn är i nuläget oklar. Han var utlånad till Vejle och hjälpte klubben att hålla sig var i högstaligan, men är nu tillbaka i FCK där han har ett år kvar på kontraktet. Men sedan nye tränaren Jess Thorup tog över klubben i november 2020, har den svenske landslagsmannen inte ingått i danskens planer. Trots det är Bengtsson inställd på att spela ut sitt kontrakt. 

– Jag har fortfarande kontrakt med FCK och jag förhåller mig till det. Jag trivs bra klubben och är inställd på att spela ut mitt kontrakt, säger han.