Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Förbundskaptenen rasar mot bilderna

Foto: DAVID RAMOS / AP TT NYHETSBYRÅN

SANKT PETERSBURG. Polen fick oavgjort mot Spanien. Men innan matchen fångades stjärnmålvakten Wojciech Szczesny när han rökte.

Det har skapat rubriker i hemlandet och nu försvaras han av förbundskaptenen.

– Det värsta för mig är paparazzis som tar bilder, säger Paulo Sousa.

Polen fick en mardrömsstart på EM efter förlust mot Slovakien i premiären. Därför var laget piskat att ta poäng mot Spanien i Sevilla för att hoppet om vidare avancemang skulle leva. Det blev också 1-1 mot Spanien efter att Robert Lewandowskis kvitteringsmål och nu har Polen chansen att ta sig vidare när man ställs mot Sverige i Sankt Petersburg. 

Men rubrikerna Spanien-matchen har handlat om Juventus-målvakten Wojciech Szczesny. Inhemska medier och internationella medier, däribland Daily Star och The Sun, har rapporterat om en bild som rört upp en del känslor.

Försvarar Szczesny 

Timmar innan avspark mot Spanien fångades Szczesny på bild utanför spelarhotellet i Sopot rökandes en cigarett. Inför den avgörande gruppspelsmatchen mot Sverige fick den polska förbundskaptenen Paulo Sousa svara på frågor om bilden och han tog spelaren i försvar.

– Det värsta för mig är paparazzis som tar bilder. Vi måste hjälpa de yngre spelarna att lära sig bra saker, så det är inte bra att de tar bilder på sådana här situationer. Det är inte bra att visa den yngre generationen spelare som röker. Det är inte bra för vår modell, man ska inte göra det inför alla. Jag tycker att det är värre vad paparazzi gör än vad spelaren gör. Han rökte inte framför oss, säger Sousa.

https://twitter.com/DailyStar_Sport/status/1406735107801575424

LÄS MER: Dejan Kulusevski om festfilmen: ”Hade kunnat vara mer försiktig”

LÄS MER: Mattias Svanberg stoppades: ”Jag hade ångest då”

LÄS MER: Här är klubbarna som jagar Alexander Isak