Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Förbundets stöd till Hamrén efter fiaskot

KIEV/STOCKHOLM. Erik Hamrén får kritik av flera experter efter Sveriges uttåg ur fotbolls-EM.

Men spelarna försvarar Hamréns taktik - och förbundsordförande Karl-Erik Nilsson ger förbundskaptenen sitt fulla stöd.

– Det är ingen tvekan om att Erik Hamrén kommer att leda det svenska A-landslaget på vägen mot Rio och nästa mästerskap, säger Nilsson till FotbollsExpressen.se.

Sverige är utslaget ur fotbolls-EM - redan efter två matcher.

1-2 mot Ukraina och 2–3 mot England innebär att det svenska fotbollslandslaget tvingas spela en obetydlig avslutningsmatch mot Frankrike på tisdag.

Fick kritik

Efter fredagens förlust mot England riktade flera fotbollsexperter kritik mot Sveriges förbundskapten Erik Hamrén.

– Man har matchen där man vill. Man gör 2-1 och vi är med där. Man borde kanske ha gjort lite byten, inte varit så naiv, spelat lite taktisk, kanske man borde backat hem och låta England föra bollen. Säga: "Kom och gör mål då, var bättre än oss!", säger Bojan Djordjic i TV4.

Jens Fjellström på Twitter:

"Skulle vilja veta om det fanns en plan för hur det Sverige skulle göra i ledning. Fanns det en "stänga-matchen-plan" som aldrig hann användas?".

Men efter matchen försvarar spelarna taktiken.

"En bra match"

Sebastian Larsson tycker inte att laget blev för offensivt när man ledde.

– Nej. Tittar man på deras mål så kan man inte skylla på det. Vi har full koll på matchen, är det bättre laget. Sedan ska han ta ett skott, jag slänger mig för att täcka det och det touchar mitt benskydd en millimeter och ändrar riktning. Det kan man inte skylla på att man är för offensiv, säger han.

Kim Källström:

– Jag tycker att vi gör en bra match, det enda vi inte har med oss är resultatet. Vad ska man säga? Vi konstaterade som alla andra att vi över de här två matcherna är värda bra mycket mer än noll poäng, men så är fotbollen.

Har fullt stöd

Och Erik Hamén har fullt stöd av förbundsledningen - trots misslyckandet i EM.

– Ja det har jag verkligen. Vi har förlorat två matcher och har verkligen inga marginaler med oss. Tre halvlekar utan tur, det är inte Hamréns fel, säger Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson till FotbollsExpressen.se.

– Det är ingen tvekan om att Erik Hamrén kommer att leda det svenska A-landslaget på vägen mot Rio och nästa mästerskap.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!