Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Finlands historiska seger – lugnt firande

Foto: MARTIN MEISSNER / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: WOLFGANG RATTAY / AP TT NYHETSBYRÅN

Finland besegrade Danmark i sin EM-debut.

Men det blev inga stora glädjescener efter de hemska händelserna som utspelade sig under matchen. 

– Först av allt går mina tankar till Christian Eriksens familj och vänner, säger målskytten Joel Pohjanpalo i C More.

Matchen mellan Danmark och Finland avbröts i nästan två timmar efter de otäcka bilderna på Christian Eriksen som föll ihop på planen.

När Eriksson hade pratat med sina lagkamrater från sjukhuset återupptogs matchen igen klockan 20.30 och Danmark fortsatte dominera matchen.

Det var dock Finland som skulle ta ledningen en knapp kvart in i andra halvlek när Joel Pohjanpalo nickade in 1-0 på ett inlägg. Firandet efter Finlands första mästerskapsmål någonsin blev återhållsamt med anledning av de tidigare händelserna på Parken.

Finland vann i debuten mot Danmark

Danmark tryckte på för en kvittering och fick en gyllene chans i den 74:e minuten när domaren blåste straff. Men Tottenham-stjärnan Pierre Emile Höjbjerg fick inte alls någon träff på bollen och Lukas Hradeky i målet kunde fånga skottet när han kastade sig åt rätt håll.

Finland höll undan den sista kvarten och vann därmed med 1-0 i sin speciella mästerskapsdebut.

– Först av allt går mina tankar till Christian Eriksens familj och vänner. Jag hoppas att allt går bra. Det är meddelandet som vi har fått och han önskade att vi skulle spela vidare, säger målskytten Joel Pohjanpalo i C More efter matchen.

”Fotbollen förenar människor”

Pohjanpalo fortsätter:

– Vi bestämde tillsammans med det danska laget att vi skulle fortsätta och det är fantastiskt att se hur fotbollen förenar människor, hur alla fans från Finland och Danmark ropar hans namn. 

Joel Pohjanpalo beskriver också sitt mål.

– Vi visste att vi skulle behöva försvara lågt mot Danmark, de har fantastiska kvaliteter. Vi visste att vi skulle få en-två chanser. Vi fick bollen till vänsterkanten och det var ett fantastiskt inlägg från Jere Uronen.